imagine articol

U-Banca Transilvania, din nou în lupta împotriva cancerului la sân

La nivel mondial, luna octombrie este considerată un simbol pentru lupta împotriva cancerului la sân. În ultimele sezoane, U-Banca Transilvania s-a alăturat campaniilor de conștientizare a acestei maladii, care duce la cele mai multe decese în rândul femeilor din România.

Totodată, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, începând cu anul 2021, cancerul de sân a devenit cel mai frecvent tip de cancer la nivel global, reprezentând un procent de 12% dintre cazurile oncologice diagnosticate anual. Tocmai de aceea, prevenția are un rol vital!

Pentru a sprijini acest efort, clubul nostru va face din nou echipă cu Fundația Renașterea, care desfășoară de peste 20 de ani acțiuni de conștientizare a populației privind importanţa adoptării unui stil de viață sănătos, promovând totodată educația pentru sănătate. 

Fundația Renașterea a adus pentru prima dată în atenția publicului din țara noastră problema cancerului la sân și s-a remarcat prin activități de informare, dar și prin oferirea de servicii medicale. 

Astfel, ne vom îmbrăca în tradiționalele maiouri roz la toate meciurile din Liga Națională, disputate în luna octombrie. La final, maiorile jucătorilor vor fi scoase la licitație, suma strâns urmând a fi direcționată către Fundația Renașterea. 

Fondurile vor sprijini programele sociale ale Fundației Renașterea, cum ar fi: oferirea de investigații medicale gratuite femeilor vulnerabile, peruci din păr natural pentru pacientele și copiii diagnosticați cu cancer, campanii de informare despre importanța prevenției și depistării precoce a cancerului, campanii de advocacy pentru reducerea discrepanțelor în ceea ce privește ratele de supraviețuire din cancer ale pacienților din România vs. Uniunea Europeană.

În plus, îi încurajăm pe suporteri să vină îmbrăcați în roz la toate meciurile din luna octombrie. În acest sens, am realizat o serie de tricouri dedicate campaniei, disponibile în Fan Shop. Toți banii strânși de pe urma vânzării tricourilor vor fi de asemenea donați către Fundaţia Renaşterea!

HAIDE "U"
13

Parteneri