imagine articol

Victorie clară împotriva Rapidului în primul meci din Liga Națională

U-Banca Transilvania a pornit la drum cu dreptul în Liga Națională, obținând o victorie clară împotriva Rapidului. La final, tabela a indicat 79-56 în favoarea baschetbaliștilor lui Mihai Silvășan, care se pregătesc acum pentru debutul în EuroCup.

 

Startul de meci le-a aparținut clujenilor, care l-au avut pe Jarell Eddie ca remarcat în primul sfert. În nici cinci minute de joc, americanul a totalizat 9 puncte și ne-a desprins la 15-8. Giuleștenii au răspuns prin Bilinovac și Pridgett și chiar ne-au surprins, conducând cu 22-24 la finalul actului întâi. 

 

Rapidul a beneficiat inclusiv de 7 puncte avantaj, 26-33, apoi U-Banca Transilvania și-a impus ritmul. Jocul în spațiul de trei secunde a funcționat ca la carte, acolo unde Stipe și Cățe au furnizat puncte. Cățe ne-a ajutat să egalăm la 37 și chiar să intrăm la cabine în avantaj, scor 42-39.

 

În repriza a doua, U-Banca Transilvania a evoluat mult mai intens, Richard și compania producând numeroase intercepții. Drept urmare, am folosit eficient tranziția ofensivă și am avut avantaj în spațiul de trei secunde, grație lui Emanuel Cățe. Alb-negrii au pus umărul pentru un parțial de 13-0 și s-au instalat definitiv la cârma jocului. Pe parcursul sfertului trei, Mareks Mejeris a ridicat publicul în picioare cu un slam-dunk, 58-48. Ultimul act nu a avut istoric, alb-negrii obținând cu ușurință un rezultat pozitiv.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

A fost un meci intens, mai ales în prima lui jumătate. Nu am evoluat cum ne doream, le-am permis adversarilor prea multe recuperări. În repriza a doua am mai corectat puțin la nivelul apărării și asta s-a văzut. Am primit doar 17 puncte în sferturile trei și patru, ceea ce spune multe despre dorința noastră. Mă bucur pentru această primă victorie în Liga Națională, mergem mai departe și ne pregătim de jocul de miercuri din EuroCup. 

 

Emanuel Cățe, jucător U-Banca Transilvania  

 

M-am simțit foarte bine, mă bucur că am debutat în sfârșit după un presezon lung, în care nu am jucat în sala noastră. Cred că am respectat în mare parte planul jocului. Rapidul a jucat foarte bine de la început. Într-un final am deschis jocul și ne-am îndeplinit obiectivele. În sferturile trei și patru am ajustat apărarea și am reușit să îi oprim. Am comis două faulturi consecutive, la ultimul am simțit că sunt aproape să fur mingea. Nu trebuia să se întâmple asta, voi învăța pe viitor. Ne așteaptă primul meci din EuroCup și cred că a fost bine că am debutat acum acasă. Ne va ajuta acest lucru. Turk Telekom nu mai are nevoie de nicio prezentare, va fi un meci greu, dar vom fi pregătiți. 

HAIDE "U"
0
#
Player
MIN
PTS
2FG
3FG
FG
FT
TREB
AST
EFF

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA Invest