imagine articol

Meciurile III și IV ale finalei Ligii Naționale vor avea loc la Oradea

Echipa noastră a plecat vineri la Oradea, pentru meciurile III și IV ale finalei Ligii Naționale. Dacă obțin două victorii, jucătorii lui Mihai Silvășan devin din nou campionii României. Până la îndeplinirea obiectivului, U-Banca Transilvania ia fiecare joc pe rând, astfel că partida a-III-a este programată sâmbătă, 18 mai 2024, cu începere de la ora 18:30, în direct la Prima Sport 2, Digi Sport 3. Ulterior, cele două formații se vor reîntâlni luni, 20 mai, cu începere de la ora 19:00, în direct la Prima Sport 2 și Digi Sport 3.

 

Clujenii conduc cu 2-0 seria, după victoriile obținute pe teren propriu. Drept urmare, alb-negrii au învins-o duminica trecută pe CSM CSU Oradea cu scorul de 95-64. Practic, U-Banca Transilvania a condus în permanență disputa, așa că tabela indica la pauză 43-31. Apoi, favoriții noștri s-au desprins rapid la peste 20 de puncte și nu au cedat până la final. Karel Guzman a fost cel mai bun marcator al partidei, prin cele 21 de puncte. Pe de altă parte, în primul joc cubanezul a suferit o accidentare și a fost înlocuit de către D.J. Seeley. 

 

A doua confruntare s-a derulat sub semnul echilibrului. Orădenii au revenit pe teren montați să repurteze un rezultat pozitiv. Cu alte cuvinte, echipa lui Cristian Achim a condus cu 22-26 la finalul primului sfert și a intrat la cabine sub adăpostul a șase lungimi, 36-42. Deși am pierdut lupta la recuperare, am compensat pe faza defensivă și am putut găsi omul liber în atac, trecând la cârma meciului. Emi Cățe ne-a condus spre victorie prin cele 18 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania 

 

Așteptăm cu nerăbdare meciul III, este o partidă importantă în această serie. Lucrurile vor fi diferite față de cum au fost la Cluj, în sensul că Oradea are avantajul terenului propriu și publicul de va fi de partea lor. Sunt convins că nu vor ceda după 2-0 și își vor dori victoria. Noi trebuie să fim pregătiți, să fim extrem de agresivi în apărare și să continuăm meciurile bune făcute în apărare. Va fi greu să îi ținem la sub 70 de puncte, dar trebuie să încercăm să îi limităm din acest punct de vedere. Vom fi fără Karel Guzman, entorsa lui a recidivat după primul meci și nu va fi apt. 

HAIDE "U"
0

Parteneri