Moldoveanu, Adamovic și Brosser, la CN ”George Coșbuc”

23 Mai 2017

Jucătorii echipei noastre, Vlad Moldoveanu, Filip Adamovic și Wilhelm Brosser le-au povestit copiilor de clasa a VI-a de la Colegiul Național ”George Coșbuc” despre cărțile pe care le-au citit, despre volumele preferate și importanța cititului.

Elevii au aflat de la Vlad Moldoveanu că obișnuiește să le citească copiilor săi, în special băiatului mare, care are 4 ani, cărți despre animale, iar pentru el citește în special cărți motivaționale și de dezvoltare personală, dar și volume autobiografice. Printre titlurile preferate, Vlad a menționat "Secretul" de Rhonda Byrne, "Băieții din Strada Pal" de Molnar Ferenc sau "How to win at the sport of business", de Mark Cuban

Filip Adamovic le-a povestit copiilor de la ”Coșbuc” despre cărțile din literatura sârbă, despre eroii sârbi care au luptat pentru eliberarea țării de sub stăpânirea otomană. În literatura sârbă nu există foarte multe povești despre dragoni sau despre Dracula, ci mai degrabă despre personajele istorice din Serbia. Cărțile despre care a vorbit Adamovic au fost ”Autobiografia lui Novak Djokovic” sau ”Games of trones”, de George R. R. Martin.

Wilhelm Brosser, fost elev al Colegiului Național ”George Coșbuc”, i-a provocat pe elevi să le mărturisească de ce nu le place să citescă cărțile obligatorii din programa școlară și a vrut să afle de la aceștia ce cărți citesc. O parte dintre cărțile care l-au impresionat pe Brosser au fost ”Gulagul. O istorie” de Anne Applebaum și ”Stăpânul inelelor”, de J. R. R. Tolkien.

Vlad Moldoveanu, Filip Adamovic și Wilhelm Brosser au mărturist că își găsesc timp să citească mai ales în deplasările echipei, în autocar sau în avion, sau seara înainte de culcare. Baschetbaliștii echipei noastre i-au îndemnat pe copii să citească cât mai mult și le-au oferit mici cadouri cu însemnele clubului.

Evenimentul a făcut parte din Atelierul ”Personalități și Personaje”, inițiat de un profesor de Limba și Literatura Română foarte dedicat, respectiv Anamaria Sucilea, de la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Cluj-Napoca și organizat împreună cu Scena Urbană.