Scenaristul și producătorul Radu Băzăvan va face angajarea la meciul cu Timișoara

28 Martie 2017

Radu Băzăvan, producătorul și scenaristul filmului ”Usturoi”, va face angajarea la meciul U-Banca Transilvania - BC SCM Timișoara, care va avea loc miercuri, 29 martie, de la ora 19.00 la Sala Sporturilor ”Horia Demian”.

Radu Băzăvan, cunoscut în mediul online ca Groparu, este unul dintre cei mai de succes bloggeri clujeni.

Radu Băzăvan, născut la Sibiu, a venit la Cluj pentru a urma Cursurile Facultății de Litere, iar în anul 2001 a fost profesor de engleză, apoi a lucrat ca traducător, interpret și copywriter. În anul 2006, a lansat blogul groparu.ro, care acum este citit în medie de peste 2.000 de utilizatori unici pe zi.

Despre filmul Usturoi:

Filmul independent ”Usturoi” a fost prima comedie românească produsă în totalitate în Transilvania și totodată primul film care a avut lansarea simultan în cinema și pe internet. Producția Usturoi, avându-l pe Radu Băzăvan ca producător și scenarist, a umplut sălile de cinema din țară, fiind filmul românesc cu cele mai mari încasări la jumatatea anului  2016. Filmul a rulat de șapte ori cu casa închisă la Cluj, adunând în total peste 25.000 de spectatori, depășind încasările celebrului film american "The Revenant" în Cinematograful ”Florin Piersic” din Cluj-Napoca.

Filmul ”Usturoi” poate fi vizionat contra cost AICI - pentru cinefilii din Romania si AICI - pentru cei din afara țării. Costurile: 9 lei pentru 48 de ore sau 32 de lei pentru a-l putea descărca.

Filmat în numai 16 zile în Sălaj și Cluj-Napoca, cu un buget mic, acoperit în exclusivitate din fonduri proprii, filmul ”Usturoi” a umplut sălile la festivalurile de film de la:

  • TIFF Cluj
  • Comedy Cluj (2 proiecții cu casa plină, cea de la cinema Florin Piersic reprezentînd record absolut de audiență în ultimii 25 de ani)
  • TIFF Sibiu
  • Tenaris CineLatino Zalău (două proiecții, record absolut de audiență)
  •  KINOdiseea București (casa închisă de două ori)
  •  cinema Mărăști și cinema Victoria (3 proiecții cu casa plină la lansarea în cinematografe)

În străinătate, filmul a fost difuzat la:

  • New York Independent Film Festival
  • Boston Kids International Film Festival (SUA),
  • Nomad Norvegia
  • Chemnitz Germania și mai multe cinematografe private din Germania, Austria și Elveția.

 

Biletele pentru meciul U-Banca Transilvania - BC SCM Timișoara se vor pune în vânzare în ziua meciului, miercuri, 29 martie, între orele 15.00 - 20.00, la casa de bilete a Sălii Sporturilor ”Horia Demian”.

Preț bilet: 20 de lei
Reducere: 10 lei pentru elevi si studenți (pe baza carnetului de elev, respectiv a cardului Omnipass, doar la casa de bilete)
Bilete online: biletmaster.ro