Starul NBA Nikola Vucevic, în vizită la juniorii U-BT

06 Septembrie 2017

Baschetbalistul Nikola Vucevic, pivotul echipei naționale a Muntenegrului și jucător în NBA, la Orlando Magic, a fost miercuri dimineață în vizită la juniorii de Under 16 ai clubului nostru. 

Acesta a profitat de ziua de pauză din Grupa C a EuroBasket 2017, grupă ce își desfășoară meciurile în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și a acceptat invitația de a participa la o întâlnire cu tinerii noștri baschetbaliști, pregătiți de Horia Pascu și Sergiu Popa. Pe lângă cei doi tehnicieni, la întâlnire au mai participat Branko Cuic, team managerul U-Banca Transilvania, dar și Mioara Iurian, antrenorul care a pregătit generațiile 2002 și 2003 la categoriile U10, U12 și U13.

Baschetbaliștii noștri din generațiile 2002 și 2003 i-au adresat multe întrebări celebrului baschetbalist, dar și antrenorii s-au arătat interesați de metodele de antrenament și noutățile din domeniu. La finalul întâlnirii, care a durat mai bine de 30 de minute, Nikola Vucevic a tras concluziile întâlnirii: ”A fost o experiență foarte plăcută pentru mine să fiu alături de juniori, mi-am amintit de când eram și eu copil și pentru mine era o adevărată plăcere să fiu alături de jucători importanți. Așa cum le-am spus și lor, cel mai important este să iubească baschetul. Dacă vrei să ajungi la un nivel înalt, să fii jucător profesionist, atunci trebuie să faci astfel încât viața ta să fie baschetul. Nu este ușor, însă! Într-adevăr, când ajungi la un nivel înalt, totul pare ușor, însă până ajungi acolo este un drum lung, este nevoie de multă muncă, de luptă, de sacrificii. Pentru a ajunge un jucător profesionist este nevoie să faci multe sacrificii, mai ales când ești copil și nu ai parte de aceleași lucruri ca și ceilalți, care nu fac sport. Mai ales la vârsta de 15, 16, 17 ani este cu atât mai dificil, pentru că tinerii își doresc să petreacă mai mult timp cu prietenii, să meargă la petreceri, însă timpul lor este limitat, iar programul strict. Pentru a face sport de performanță este nevoie de multe sacrificii, așa este, însă dacă iubești cu adevărat baschetul, atunci merită să renunți la toate acestea”. 

Baschetbalistul muntenegrean a vorbit și despre experiența sa la EuroBasket 2017 de până acum: ”M-am simțit bine la Cluj până acum. Nu am avut foarte mult timp să vizitez orașul, dar totul a fost în regulă, hotelul, organizarea, sala, suporterii, toate au fost la un nivel ridicat. Toată lumea ne-a primit cu brațele deschise, nu au fost niciun fel de probleme! Mă bucur că am avut ocazia să vin la Cluj. Joi vom juca cu România, sper să fie sala plină și o atmosferă frumoasă pentru ultimul meci al grupei de la Cluj!”

România va întâlni Muntenegru în ultimul meci al Grupei C joi, cu începere de la ora 20.45, la Sala Polivalentă.