U-Banca Transilvania a efectuat astăzi primul antrenament în vederea începerii sezonului 2020/2021. La reunire au participat baschetbaliștii Nándor Kuti, Donatas Tarolis, David Vida, Toma Lungoci, Szabolcs Sánta, Karlo Žganec, Ștefan Grasu și Andrija Stipanović. Totodată, la antrenament au fost prezenți și juniorii Tudor Somăcescu, Dragoș Lungu, Modibo Diaby, respectiv Dragoș Axinte.

Donatas Tarolis, Karlo Žganec, Andrija Stipanović și Justin Edwards au ajuns deodată în România, în cursul serii de sâmbătă, 1 august. Din moment ce a venit din Statele Unite ale Americii, Justin Edwards va sta în izolare timp de două săptămâni.

Duško Vujošević, antrenorul coordonator de la U-Banca Transilvania, va sosi miercuri seara la Cluj-Napoca. De asemenea, clubul nostru face demersuri pentru a-i aduce cât mai rapid în țară pe Patrick Richard, Karel Guzman și Gregory Vargas.

În următoarele două săptămâni, baschetbaliștii noștri se vor pregăti în aer liber, respectând toate normele impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19. Antrenamentele fizice se vor desfășura sub coordonarea lui Andrei Bălan.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

"Încercăm să reluăm antrenamentele într-un ritm cât mai normal. Din păcate, la reunire nu avem parte de toată echipa. Întâmpinăm anumite probleme să aducem în țară câțiva jucători. Eu sper să se rezolve problema aceasta cât mai repede și să beneficiem de întreg lotul. Așteptăm să vedem când vom putea intra în sală. Datoria noastră este să fim pregătiți. Teoretic, pe 15 septembrie disputăm primul meci oficial. Abia la finalul lunii vom afla dacă se joacă meciul sau nu. Noi trebuie să tratăm fiecare antrenament ca și cum s-ar juca acel meci fără îndoială. Sper să fim în efectiv complet pentru a putea crea acel spirit de echipă învingătoare.”

Branko Ćuić, director sportiv executiv U-Banca Transilvania:

”Ne-am reunit astăzi oficial. Conform calendarului, avem meci pe 15 septembrie. Sperăm să nu se schimbe nimic și să ne pregătim pentru deplasarea în Bosnia. Trei jucători nu au ajuns în Cluj-Napoca, Gregory Vargas și Karel Guzman au încă probleme cu actele. Vorbim zilnic cu ambasadele din țările respective și încercăm să rezolvăm această situație. Patrick Richard nu a ajuns încă aici, la rândul său întâmpină probleme cu pașaportul. Suntem hotărâți să avem un sezon foarte bun. Respectăm regulile impuse de autorități și încercăm să ne pregătim cât mai bine posibil. Domnul Vujošević va ajunge miercuri seara. Încă nu știm dacă se impune ca dânsul să stea în izolare, vom vedea.”

Andrei Bălan, preparator sportiv U-Banca Transilvania

”Din nefericire, avem un an mai special. Mulți dintre jucători nu au ajuns, iar unul dintre ei se află în izolare. Încercăm, pe toate căile, să îi ajutăm și pe cei care nu au reușit să vină la primul antrenament. Le trimitem un program de pregătire. Edwards va efectua în izolare anumite exerciții, precum și antrenamente de cardio. Pe restul încercăm să nu îi forțăm de la început, deoarece ne dorim să îi introducem treptat în efort. Chiar dacă va dura mai mult pregătirea fizică, important este să îi avem sănătoși pe jucători tot sezonul.”