U-Banca Transilvania a realizat un transfer în această iarnă. Este vorba de L.J. Peak, un baschetbalist în vârstă de 23 de ani, care poate evolua pe posturile de fundaș, respectiv extremă mică. Americanul măsoară 1.96 m și sosește la formația noastră de la gruparea de primă ligă italiană Pallacanestro Varese.

Peak s-a născut pe 2 februarie 1996 în orașul Gaffney, din statul South Carolina. La liceu a evoluat pentru Gaffney, respectiv Whitney Young din Chicago. A absolvit colegiul Georgetown, unul dintre cele mai renumite din Statele Unite. L.J. a evoluat în 98 de meciuri pentru Georgetown, strângând medii de 12.1 puncte, 3.1 recuperări și 2.0 pase decisive.

Pe numele complet Darryl Leon Peak, noul baschetbalist al nostru a fost component al reprezentativei U19 a Statelor Unite. Alături de echipa națională, fundașul a cucerit Campionatul Mondial U19, desfășurat în 2015, în Grecia. Atunci, el a fost coechipier cu Jason Tatum de la Boston Celtics.

Peak s-a înscris și în draft-ul NBA din 2017, dar nu a fost selecționat de nicio echipă. Chiar și așa, a jucat pentru Houston Rockets în liga de vară și a fost legitimat, timp de două luni, la Boston Celtics. Ulterior și-a început cariera în afara Statelor Unite, semnând cu Wellington Saints din Noua Zeelandă.

L.J. a trecut în cele din urmă în Italia, la Pistoia, pe care a ajutat-o în sezonul precedent cu statistici de 12.9 puncte, 2.8 recuperări și 1.7 pase decisive. În acest sezon, sportivul de peste ocean a jucat la Varese, înregistrând medii de 10.2 puncte, 2.8 recuperări și 1.1 pase decisive.

Peak se va alătura în curând lotului condus de Duško Vujošević și Mihai Silvășan.