imagine articol

Liga I: U-Banca Transilvania 2, cifrele de până acum

Echipa noastră satelit, pregătită de antrenorii Răzvan Cenean (principal), Milorad Perović și Sergiu Popa (secunzi), a avut o primă parte a campionatului foarte reușită.

În întrecerea internă, Liga I, sportivii noștri au un bilanț de 17 victorii și un singur eșec, clasându-se pe primul loc la finalul sezonului regulat, la distanță de trei puncte față de ocupantele locurilor 2 și 3, respectiv Rapid București și Agronomia București.

Din punct de vedere statistic, U-Banca Transilvania 2 are câteva cifre interesante în această parte a campionatului:

  • cea mai mare medie de puncte înscrise pe meci: 92,42 (cu 5 peste locul 2, Agronomia);
  • cele mai multe puncte înscrise într-un meci: 120 (120-37 cu CSO 2 Voluntari în deplasare);
  • a înscris peste 100 de puncte în alte cinci jocuri;
  • cea mai bună medie a eficienței: 118.33;
  • cea mai mare eficiență înregistrată într-un meci: 170 (vs. CSO 2 Voluntari, scor 120-37);
  • cele mai multe pase decisive pe meci: 25,75 (cu 7 mai multe decât următoarea în clasament, Agronomia);
  • primele patru valori în clasamentul celor mai multe pase decisive într-un meci aparțin echipei noastre: 35 vs. CSO 2 Voluntari, 34 vs. CSO 2 Voluntari și CS Universitatea Cluj și 33 vs. CSU Ploiești;
  • cele mai bune medii la aruncările reușite de două puncte (27,42 aruncări înscrise / meci) și de trei puncte (8,33 / meci).

Și din punct de vedere individual există câțiva sportivi remarcați din rândurile U-Banca Transilvania 2:

  • Marian Alexandru Duică este pe locul al 8-lea în clasamentul punctelor înscrise în medie, cu 14,45 ppg;
  • Modibo Diaby și Marian Alexandru Duică sunt pe locurile 5 și, respectiv 6 în topul recuperatorilor, cu medii de 8,56 și, respectiv, 8,27 mingi culese la panou în fiecare meci;
  • Marian Alexandru Duică este pe poziția a doua în clasamentul eficienței, cu o medie de 20,91; Diaby este pe 10 în acest top, cu 15,44;
  • Tudor Todea este pe locul al 3-lea la numărul mediu de pase decisive pe meci, cu 5,17. Dragoș Axinte este în acest clasament pe locul 7, cu 3,71;
  • Tudor Todea este pe 5 la numărul de intercepții reușite în medie pe meci, cu 2,42, Modibo Diaby pe 7, cu 2,33;
  • Marian Alexandru Duică este lider la capace aplicate adversarilor, cu o medie de 2,36 pe meci, iar Modibo Diaby pe 9, cu 1 bpg;
  • Modibo Diaby a reușit trei double-double-uri în sezonul regulat, clasându-se pe locul al 7-lea în acest clasament;

Lotul cu care U-Banca Transilvania 2 a abordat sezonul este format din sportivii Dragoș Axinte, Grațian Boldijar, Denis Chiorean, Darius Coste, Antoniu Darius Crainic, Mihnea Divoiu, Marian Alexandru Duică, Horea Mihai Orban, Alexandru Ștefan Pașca, Ștefan Socaciu, Dan Sucală, Alexandru Turdean, Toma Lungoci, Anton Rotaru, Tudor Todea, Modibo Diaby, Luca Domocoș, Ștefan Grasu și David Vida.

Înainte de suspendarea competițiilor, U-Banca Transilvania 2 urma să joace în semifinalele competiției cu CN Aurel Vlaicu, echipă ce a eliminat CS Universitatea Cluj în faza sferturilor de finală. Echipa noastră a fost calificată direct în semifinale. 

Penultimul act urma să se dispute în sistemul ”cel mai bun din trei meciuri”, în 19, 24 și, dacă e cazul, 29 martie, însă cu certitudine aceste date nu vor fi respectate. În cealaltă semifinală se înfruntă echipele bucureștene Rapid și Agronomia.

Finalele se joacă, de asemenea, în același sistem ”cel mai bun din trei meciuri”, fiind programate în 3, 7 și, dacă este cazul, 10 aprilie. 

După cum se observă, în Play-Off au acces două echipe satelit, U-Banca Transilvania 2 și BC CSU 2 Sibiu. Acestea au drept de a evolua până inclusiv în finală, însă nu vor avea drept de promovare, prin urmare primele două echipe din clasamentul final care nu sunt sateliți vor merge la turneul de promovare alături de ultimele două clasate din LNBM.
 
Vom vedea ce se va decide în privința reluării competiției și vom reveni cu informații de îndată ce acestea vor fi disponibile.

Parteneri