imagine articol

Mihai Silvășan a participat la conferința de presă care a lansat campania „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea”

U-Banca Transilvania s-a alăturat campaniei „Are nevoie de tine. Vorbește cu ea”, care își propune să sprijine lupta împotriva cancerului la sân. Aceasta a fost dezvoltată de către Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie Oncologică, Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer și Asociația Imunis, cu sprijinul companiei farmaceutice Roche. 

Scopul campaniei este să ajute femeile să înțeleagă că informarea și prevenția sunt vitale atunci când vine vorba despre boala care a provocat numai anul trecut 4.000 de decese în rândul femeilor din România. Clubul nostru a ales să se alăture inițiativei, astfel că la meciurile noastre, femeile vor primi informații despre prevenția cancerului de sân și vor putea beneficia de ecografii mamare gratuite oferite de partenerii campaniei. 

În plus, la jocul cu CSM CSU Oradea din 10 octombrie și la cel cu Dinamo București din 22 octombrie, baschetbaliștii noștri vor purta echipamente speciale, care vor fi scoase la licitație. Banii strânși vor fi donați către asociații care se ocupă cu lupta împotriva cancerului mamar. Mai mult, la primul dintre cele două meciuri, mingea de deschidere va fi aruncată simbolic de o supraviețuitoare a cancerului mamar.

Conferința de presă care a lansat oficial campania a avut loc luni, la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca. 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Cred că rolul nostru, ca și club sportiv, nu este doar acela de a obține performanțe pe terenul de joc. Consider că trebuie să fim implicați în problemele societății din care facem parte. Vrem să evidențiem lupta împotriva cancerului la sân, alături de toți sporterii noștri.  Sperăm să strângem cât mai mulți bani de pe urma licitațiilor. Din păcate, și eu am avut parte de evenimente nefericite în familia mea, din cauza cancerului. Chiar și mama mea a fost aici pacientă. Țin să le mulțumesc medicilor pentru felul cum a fost tratată. A depășit cu bine această problemă de sănătate. Ca antrenor, vreau să văd mult angajament din partea jucătorilor mei. Noi promitem că angajamentul nostru va fi vizibil într-un mod puternic în această campanie. 

HAIDE "U"
0

Parteneri