imagine articol

Andrija Stipanović continuă la U-Banca Transilvania

U-Banca Transilvania va beneficia și în sezonul viitor de aportul unuia dintre cei mai valoroși baschetbaliști din Liga Națională. Andrija Stipanović, un component de bază al formației noastre, a ales să își continue cariera la Cluj-Napoca.

Născut pe 18 decembrie 1986, Andrija a sosit la U-Banca Transilvania la începutul stagiunii 2020/2021. El este născut la Mostar, în Bosnia și Herțegovina. Primii pași în baschetul profesionist i-a făcut alături de Hermes Analitica Zagreb, apoi a mai trecut pe la formații precum Split (Croația), Liège Basket (Belgia), Juvecaserta (Italia), Telenet Oostende (Belgia), Trabzonspor (Turcia) sau Cedevita Olimpija Ljubljana (Slovenia).

Andrija a cucerit de două ori Cupa Croației și o dată campionatul. În plus, a pus mâna pe trofeul ABA League, iar din această vară este și campion al României. Cu alte cuvinte, Stipe a bifat 41 de meciuri la U-Banca Transilvania, înregistrând statistici de 14.6 puncte, 6.3 recuperări și 2.3 pase decisive, cu un indice al eficienței de 17.3.

Andrija Stipanović, jucător U-Banca Transilvania 

Eu și familia mea ne-am simțit foarte bine în Cluj. Ne place viața aici. Cel mai frumos a fost în ultima parte a campionatului, când am jucat în fața fanilor. Am fost fericit în permanență. Imediat ce am câștigat titlul m-am înțeles cu echipa să semnăm un nou contract. Fără niciun dubiu, mi-am dorit să mă întorc și să fiu din nou parte din familia U.

HAIDE "U"
14

Parteneri