imagine articol

Andrija Stipanović, încă doi ani la U-Banca Transilvania

Campioana României a ajuns la un nou acord cu Andrija Stipanović. Pivotul bosniac va evolua la U-Banca Transilvania în următoarele două sezoane. Acesta a fost un pion de bază în angrenajul formației care a cucerit titlul în 2021, respectiv 2022.

Născut pe 18 decembrie 1986 la Mostar, în Bosnia și Herțegovina, Andrija a sosit la gruparea de pe malul Someșului în vara lui 2020. Jucătorul de 2.09 metri s-a impus imediat atât prin calitățile sale baschetbalistice, cât și prin cele umane, fiind un om important în vestiarul alb-negrilor.

În stagiunea precedentă a Ligii Naționale, Stipe a înregistrat medii de 11.7 puncte, 4.2 recuperări și 3.9 assist-uri, cu un indice al eficienței de 15.9. De asemenea, Andrija a jucat în 13 meciuri din sezonul regulat al Basketball Champions League și s-a remarcat cu statistici de 11.7 puncte, 4.3 recuperări și 2.8 pase decisive.

De-a lungul carierei, centrul a mai evoluat la Split (Croația), Liege Basket (Belgia), JuveCaserta, Vanoli Cremona (Italia), Trabzonspor (Turcia) sau Cedevita Olimpija Ljubljana (Slovenia). 

În ultima săptămână, Patrick Richard și Nandor Kuti și-au prelungit la rândul lor cu U-Banca Transilvania, echipă care va reprezenta România în 7Days EuroCup.

Andrija Stipanović, jucător U-Banca Transilvania

Sunt foarte fericit că va continua călătoria mea alături de U-Banca Transilvania. Am avut două sezoane minunate, așa că singura opțiune era să continui alături de familia Universității. Sper să ne facem fanii fericiții și să le dăm numeroase motive de sărbătoare. 

HAIDE "U"
0

Parteneri