Triumfătoare în Cupa României, U-Banca Transilvania continuă cursa de urmărire pentru primul loc până la finalul sezonului regulat. Clujenii o înfruntă mâine pe Baschet SCM Timişoara, într-un joc etapa a-VIII-a a Grupei Roşii din Liga Naţională.

Confruntarea de sâmbătă opune ocupantele poziţiilor doi, respectiv cinci, în clasament. Formaţia lui Mihai Silvăşan este poziţionată pe locul mai bun, din moment ce a bifat 15 succese şi 6 înfrângeri în actuala stagiune, pentru un total de 36 de puncte. Acelaşi număr de puncte l-a acumulat şi CSU Sibiu, însă vulturii au de disputat o restanţă cu SCM U Craiova. De partea cealaltă, timişorenii sunt pe cinci, cu 9 meciuri câştigate şi alte 12 pierdute. Trupa pregătită de Cristian Bota are, astfel, 30 de puncte.

Dacă tot am amintit-o pe SCM U Craiova, trebuie să spunem faptul că oltenii au fost ultimele victime din campionat pentru U-Banca Transilvania. Conduşi de Darrin Dorsey, clujenii au mărşăluit în duelul din Bănie şi s-au impus cu scorul de 95 la 69. Forma excelentă a continuat, iar „alb-negrii” au strălucit şi la Piteşti, în Cupa României. Formaţia transilvăneană a obţinut biletele spre Final Four, după un succes repurtat la 20 de puncte diferenţă, 86 la 66.

Bănăţenii vin la BT Arena cu moralul afectat, având în vedere eliminarea neaşteptată din Cupa României. Gruparea timişoreană a irosit avantajul de 11 puncte din partida tur cu Dinamo şi a fost depăşită miercuri, în capitală, cu scorul de 96 la 83.

În Liga Naţională, U-Banca Transilvania şi Baschet SCM Timişoara s-au întâlnit în sezonul 2018/2019 de trei ori. Băieţii noştri au pierdut doar o dată în faţa jucătorilor lui Cristian Bota şi acum caută un nou succes. De altfel, U-Banca Transilvania se află pe o pantă ascendentă şi se mândreşte cu patru victorii la rând în toate competiţiile.

Încleştarea de sâmbătă începe la ora 18:00, pe parchetul BT Arena. Cei care nu ajung la meci, pot urmări disputa în transmisiune directă pe FRB TV.

Comentarii