imagine articol

Baschetbaliștii noștri încep sâmbătă drumul spre Cupa României

Clubul nostru găzduiește, pentru al treilea an consecutiv, turneul final al Cupei României. Spre deosebire de 2020, când am cucerit trofeul, competiția se va desfășura într-un format diferit. Va fi o întrecere care aduce față în față cele mai importante opt echipe din România. Toate partidele se vor disputa la BTarena începând de sâmbătă, 6 martie 2021. 

În contextul pandemiei, turneul se va desfășura cu măsuri stricte pentru a preveni infectarea participanților cu virusul Sars Cov-2. Echipele vor fi cazate în același hotel, în sistem de bulă, și vor putea merge doar la sală pentru antrenamente, respectiv meciuri. 

Baschetbaliștii pregătiți de Duško Vujošević și Mihai Silvășan sunt hotărâți să își apere trofeul adjudecat anul trecut. Din acest punct de vedere, merită să ne aducem aminte de finala din Sala Sporturilor Horia Demian, când 2.500 de suporteri i-au condus pe clujeni spre victorie în fața celor de la CSM CSU Oradea.

U-Banca Transilvania traversează un sezon la înălțime, ocupând primul loc în Liga Națională, cu un bilanț de 12 victorii din tot atâtea posibile. Mai mult, Richard și compania au impresionat și la turneul preliminar al Cupei României, desfășurat la Arena de Baschet, în luna noiembrie. Sportivii noștri au repurtat trei succese, trecând de FC Argeș Pitești, Dinamo București și CSM Galați. 

Drept urmare, alb-negrii s-au pregătit pentru turneul final al Cupei, acolo unde vor da piept în prima confruntare cu BC CSU Sibiu. Trupa lui Dan Fleșeriu este una dintre cele mai puternice grupări din campionat, fiind ocupanta poziției secunde. Vulturii au strâns 11 rezultate pozitive și 2 înfrângeri. În schimb, în Cupa României, trupa de pe Cibin s-a aflat pe primul loc într-o grupă cu CSO Voluntari, CS SCM Timișoara și CSM Târgu Jiu.

Atât U-Banca Transilvania cât și CSU Sibiu au efectuat modificări de lot în ultima perioadă. La echipa noastră a sosit Marquis Wright, un fundaș american, care a jucat ultima dată în Lituania. De partea cealaltă, Sibiul a găsit un înlocuitor pentru Isaiah Philmore în persoana lui Blake Reynolds. În vestiarul lui Dan Fleșeriu a mai sosit un jucător, și anume Xavier-Rathan Mayes, un fundaș cu experiență inclusiv în NBA. CSU a anunțat și despărțirea de Christian Lutete, iar U-Banca Transilvania a renunțat la Mike Dixon. 

Se anunță așadar o luptă acerbă pentru un loc în semifinale, dovadă fiind inclusiv ultima întânire dintre cele două rivale ardelene. În precedentul Derby al Ardealului, U-Banca Transilvania a ieșit triumfătoare, scor 90-83. Încleștarea dintre U-Banca Transilvania și BC CSU Sibiu se va desfășura sâmbătă, 6 martie, de la ora 18:25. Disputa va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 4, Look Sport 3, respectiv FRB TV.  

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania

Ne aflăm în fața primului eveniment important din acest sezon baschetbalistic. Jucăm pentru prima oară cu trofeul pe masă. Evident, ne dorim să câștigăm trofeul. Avem adversari puternici și aici mă refer în special la primul oponent, CSU Sibiu. Dacă nu trecem de ei, nici nu putem să vorbim despre restul adversarilor. Sibienii sunt o echipă competitivă, într-o formă sportivă foarte bună. Joacă agresiv atât în apărare, cât și în atac. Statistic vorbind, sunt primii în țară la număr de puncte, număr de posesii sau procentaj la aruncările de trei puncte. Asta spune foarte multe despre jocul lor în viteză și despre faptul că joacă mult pe tranziție. Au baschetbaliști care pot face diferența. Trebuie să ne adaptăm la acel stil. Am mai jucat o data în acest sezon cu ei, i-am învins în deplasare, dar a fost un meci extraordinar de strâns. Va fi un meci între două echipe bune și sperăm să ieșim învingători. 

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania

Cu siguranță vor fi meciuri dificile. Noi vrem să ne apărăm trofeul cucerit anul trecut. Știm că va fi foarte greu cu Sibiul în prima partidă. Sperăm să obținem o nouă victorie și să facem un pas spre trofeu. Totuși, într-un astfel de turneu, oricine poate să învingă pe oricine. Nu știu dacă avem un avantaj mare prin faptul că jucăm acasă. Mă refer aici la faptul că nu vor fi suporteri. Pe de altă parte, mă bucur că nu a trebuit să călătorim în alt oraș. Știm că echipa Sibiului s-a schimbat. Și la noi a venit un nou jucător, Marquis se înțelege bine cu toată lumea. E un jucător rapid, tânăr, iar chimia dintre noi se va forma treptat. Știu că va fi pregătit să joace sâmbătă, într-unul din cele mai importante meciuri ale sezonului.  

HAIDE "U"
10

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit