imagine articol

Baschetbaliștii noștri se află la o victorie distanță de grupele Basketball Champions League

U-Banca Transilvania poate realiza vineri, 17 septembrie, o performanță istorică. Dacă o învinge pe Fribourg Olympic, clubul nostru va obține biletele spre grupele Basketball Champions League. Meciul va începe la ora 20:30 și va fi transmis în direct pe pagina de  youtube U-Banca Transilvania.

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan dau piept cu formația campioană a Elveției. De asemenea, Fribourg Olympic este echipa cu cel mai bogat palmares din Țara Cantoanelor. Acest aspect le-a conferit alb-albaștrilor un loc în semifinalele turneului de calificare în grupe. Fribourg s-a descurcat admirabil și a eliminat-o miercuri pe KK Split, după o victorie cu 76-67.

Trupa pregătită de Petar Aleksić a început perfect încleștarea împotriva croaților și a condus cu 27-21 la finalul actului inaugural. KK Split a limitat din diferență în sfertul secund, apoi Fribourg și-a impus ritmul și a condus în mare parte din timp pe tabelă, pentru a obține un rezultat pozitiv. Natan Jurkovitz a fost cel mai bun jucător al elvețienilor, prin cele 13 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Arnaud Cotture a izbutit 12 puncte și 6 recuperări, iar Quincy Diggs și Boris Mbala au combinat pentru 22 de puncte. În replică, fostul nostru baschetbalist, Karlo Žganec, a totalizat 10 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă.

Campioana României și-a respectat blazonul în turneul de calificare din Grecia. După succesul cu Vilpas Vikings, U-Banca Transilvania a răpus-o miercuri și pe Peristeri, una dintre favoritele la accederea în grupe. A fost 84-74 în favoarea noastră, iar studenții privesc cu optism finala turneului. În meciurile precedente, Patrick Richard a impresionat prin prestațiile de pe teren, contabilizând până în prezent medii de 19.5 puncte, 9.5 pase decisive și 7.0 recuperări. Al doilea marcator al nostru este Elijah Stewart, cu o medie de 16.5 puncte. Andrija Stipanović și Toni Katić s-au evidențiat la rândul lor din punct de vedere statistic. 

În istoria recentă, U-Banca Transilvania nu a mai înfruntat un adversar din Elveția. 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Am ajuns în punctul în care jucăm cu calificarea pe masă. Întâlnim campioana Elveției, o echipă extrem de fizică și de puternică sub panou. Își vor dori la fel de mult calificarea și cred că va fi un meci disputat. Băieții sunt bine, vor să câștige acest meci. Trebuie să ne păstrăm concentrarea și să jucăm la un nivel ridicat din punct de vedere fizic și al intensității. Cred că avem șansele noastre să obținem victoria. Nu va fi ușor, este o finală. Este un singur meci, în care se poate întâmpla orice. 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschKineticPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniTudor Tailor