imagine articol

Baschetbaliștii noștri sunt pregătiți să cucerească trofeul Cupei României

U-Banca Transilvania dispută în această seară finala Cupei României. În ultimul act, formația noastră se va duela cu CSM CSU Oradea. Confruntarea va începe la ora 19:00, pe parchetul Sălii Sporturilor Horia Demian.

Gruparea pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan s-a calificat în finală, după ce a depășit-o aseară pe BC SCM Timișoara. A fost 88 la 71 pentru studenți, iar cele mai multe puncte le-a înscris Nandor Kuti. Acesta a totalizat 15 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări. De altfel, clujenii au oferit o prestație colectivă remarcabilă, în condițiile în care Karlo Žganec, Darko Planinić, Patrick Richard sau Donatas Tarolis au izbutit peste 10 puncte fiecare. Nu trebuie omisă nici evoluția lui Rareș Uță, autor a 8 puncte.

În primul joc al zilei, CSM CSU Oradea a depășit-o pe Dinamo București. Confruntarea s-a desfășurat sub semnul echilibrului, orădenii impunându-se cu 76 la 72. Dragan Zeković a strălucit pentru învingători, prin cele 16 puncte. Sean Barnette a dominat situația de sub panou, înregistrând 9 recuperări.

Revenind la finală, U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea se cunosc foarte bine, în condițiile în care s-au întâlnit de patru ori în actualul sezon competițional. Două confruntări au avut loc în campionat și alte două în FIBA Europe Cup. Combatantele și-au împărțit victoriile, astfel că U-Banca Transilvania a ieșit de fiecare dată triumfătoare pe teren propriu.

Încleștarea va putea fi urmărită în direct la Digi Sport 3.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit