imagine articol

Componenți ai U-Banca Transilvania, convocați la trei echipe naționale

U-Banca Transilvania va trimite trei jucători la acțiunile echipelor naționale din cadrul primei ferestre de calificare la EuroBasket 2021. Mai exact, Rareș Uță, Darko Planinić și Artis Ate au fost convocați pentru jocurile programate în perioada 20-24 februarie 2020.

Rareș Uță a fost convocat la naționala României, care va înfrunta Spania și Israel. Duelul cu campioana mondială va avea loc pe 20 februarie la BTarena, cu începere de la ora 18:00. Ulterior, tricolorii vor merge în Israel. Gruparea noastră s-a reunit de câteva zile la Cluj-Napoca și efectuează antrenamente sub comanda selecționerului Tudor Costescu. În efectivul României se regăsește și kinetoterapeutul Adrian Resteman, care îl are alături pe maseurul Csaba Mott.

În schimb, Darko Planinić va bifa noi prezențe la naționala Croației. Căpitanul clujenilor va avea partide cu Suedia și Olanda. Darko a jucat pentru Croația și în preliminariile Campionatului Mondial din 2019, respectiv la EuroBasket 2017.

Artis Ate ajunge să îmbrace din nou maioul Letoniei. Fundașul a fost component al reprezentativei de la Riga și în campania de calificare la Campionatul Mondial din 2019. Letonia își va măsura forțele cu Bosnia Herțegovina, iar apoi se va deplasa în Bulgaria.

Ceilalți jucători se pregătesc în continuare la Cluj-Napoca sub comanda antrenorilor Duško Vujošević și Mihai Silvășan. Liga Națională se va relua pe 1 martie, odată cu încleștarea împotriva Stelei.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit