imagine articol

Continuăm seria perfectă din Liga Națională

U-Banca Transilvania continuă să fie neînvinsă în Liga Națională de baschet. Echipa clujeană a obținut a șaptea victorie la rând, după ce a depășit-o sâmbătă pe Steaua București cu scorul de 88 la 64.

Karlo Zganec și David Vida au inaugurat tabela prin aruncări de la mare distanță, apoi Patrick Richard a punctat pentru 6-13. Jovanovic și Davis i-au ajutat pe bucureșteni să revină până la finalul sfertului întâi, care a fost câștigat de băieții noștri cu 16-21.

În actul secund, Kerron Johson și Artis Ate au ieșit la rampă pe faza ofensivă, în timp ce Steaua a răspuns prin Mandache și Davis. Sportivii conduși de Mihai Silvășan și-au impus însă ritmul ulterior și au pus umărul la un parțial care a făcut ca tabela să indice 31-44. Cătălin Burlacu a cerut imediat time-out, dar fără efect. Alb-negrii își turaseră deja motoarele și au controlat disputa într-o manieră autoritară. Johnson și-a pus perfect colegii în valoare și a furnizat în paralel puncte, astfel că U-Banca Transilvania a condus și la 31 de puncte, suficient pentru o victorie confortabilă.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

"Felicit băieții pentru atitudinea și caracterul de care au dat dovada în acest meci și în toată această deplasare de 3 meciuri. Am controlat partida de azi de la început până la final și am reușit o victorie fără emoții. Ne așteaptă miercuri disputa pentru primul loc al grupei în FIBA Europe Cup, împotriva rușilor de la Enisey Krasnoyarsk. Sper să ne recuperăm după această deplasare și să abordăm meciul cu maximă energie și intensitate"

Steaua București - U-Banca Transilvania 64-88 (16-21, 17-25, 14-23, 17-19)

Parteneri