imagine articol

Declaratii, conferinta 4 noiembrie

La conferinta de presa de astazi au fost prezenti jucatorul antrenorul Tab Baldwin, jucatorul Levente Szijarto si presedintele executiv Mircea Cristescu.
Tab Baldwin: "De cate ori se fac schimbari intr-o echipa este dificil, dar pentru noi si pentru jucatorul Adrian Majstrovich a fost o decizie buna sa ne despartim. Postul lui este bine acoperit in echipa si era dificil sa avem tot timpul un jucator care sa sufere ca sta pe banca. Majstrovich are 28 de ani si poate sa gaseasca un angajament mai bun pentru el... Echipa noastra se afla intr-o situatie mai ciudata, in privinta perceptiei asupra modului de exprimare. Am ratat doua obiective, este adevarat, dar in campionat lucrurile nu stau atat de rau. Avem doua victorii si o infrangere. Nu ne place ca am pierdut la Sibiu, nici cum am jucat. Nu am transferat munca din antrenamente in meci si asta s-a vazut. E ca un puzzle, dar nu trebuie sa intram in panica. Avem o echipa noua, in care am incredere si care cred ca va fi dominanta la finalul sezonului, atunci cand este cel mai important. Urmeaza meciul cu Targoviste, care este o echipa onesta, muncitoare si pe care o respectam. Dar, este foarte clar ca acum, pentru noi cel mai important a devenit sa castigam. Trebuie sa luam totul pas cu pas, sa avem victorie dupa victorie, iar prima am incredere ca va veni la meciul de maine seara".
Levente Szijarto: "Sunt de acord cu tot ce a spus antrenorul Baldwin, dar personal vreau sa completez ca rezultatele sunt neasteptat de rele, avand in vedere asteptarile la care este supusa echipa. Presiunea e buna, arata ca lumea e interesata de noi si ca orasul iubeste sportul, baschetul in particular. Am incredere in colegii de echipa, sunt jucatori seriosi si sa nu uitam ca se incearca formarea nu doar a unei echipe, ci si a unei familii, care sa mearga departe. Trebuie sa recunoastem ca sistemele folosite de antrenorul Baldwin sunt foarte interesante, dar si complicate in acelasi timp. Noi, jucatorii, nu am fost inca in stare sa intelegem esenta sistemului folosit de antrenor. Nu cred ca vreo echipa din Romania are antrenamente atat de complicate in prezent si mai cred ca noi, jucatorii, nu am luat totdeauna cele mai inteligente decizii. Cred ca e timpul sa-mi arat mult mai mult experienta si sa mai implic mai mult. Cand se implica alti colegi de echipa, parca ma retrag si ii las pe ei, dar de acum o sa-mi revin si o sa-mi asum responsabilitati mai multe. Nu trebuie sa tratam nicio echipa de sus. Sincer, pentru mine a fost o palma foarte mare sa pierdem cu Ploiesti, dar si cu Sibiu. N-as fi crezut asta nici in cele mai urate vise. In multe alte locuri, la ce rezultate am avut, s-ar fi aruncat cu tot felul in noi, s-ar fi cerut demisii etc. Dar aici nu s-a intamplat asta si mi se demonstreaza inca o data ce inseamna clubul, baschetul si fanii sai pentru Cluj. Mie mi-e rusine ca nu am reusit sa facem ce ne-am propus si vreau sa spun ca aceasta nu e fata reala a echipei. Se fac multe eforturi pentru noi si pot spune ca in acest moment, U-Mobitelco este cea mai organizata echipa din Romania. Trebuie doar ca noi sa dam inapoi pe teren tot ce primim".
Mircea Cristescu: "Clubul si jucatorul Adrian Majstrovich au luat o decizie de comun acord pentru rezilierea contractului. El juca pe un post pe care suntem bine acoperiti si, din pacate, nu a confirmat asteptarile noasre. In urmatoarele zile va pleca din Cluj. In principiu, ne gandim sa completam echipa, dar acum cel mai important este ca Glintic sa se recupereze. Are o ruptura musculara la bicepsul femural si speram ca in 10 zile sa revina la pregatiri. Avem un lot echilibrat pe posturi si nu cred ca plecarea lui Majstrovich ne va afecta prea tare. Despre campionat... nu cred ca stam chiar asa de rau. Suntem suparati si afectati de ratarea celorlalte doua obiective, dar am incredere ca victoriile vor veni in scurt timp pentru noi. Incercam sa dam valoare de suta la suta echipei pe care o avem, in care sunt jucatori buni. Osby este singurul jucator care progreseaza de la meci la meci, iar despre Gibson pot spune ca prin stilul lui de joc plateste tribut celor patru ani de colegiu, in care asa se joaca. Nu cunoaste baschetul mai tacticizat si este ca un cal salbatic, naravas, dar de calitate. Daca vom reusi sa-l imblanzim, cred ca vom avea un superjucator. Nu este nimic dramatic in privinta campionatului. Daca ne uitam bine, este cam acelasi parcurs de anul trecut, cand am reusit sa jucam finala. Cred ca va fi bine, dar imi doresc mult sa nu se mai faca prea multe comparatii cu echipa de anul trecut, care era mult mai sudata. Aceste comparatii nu fac bine actualei echipe si nici nu aduc incredere. Dupa meciul cu Targoviste de maine seara, vom juca in compania celor de la Brasov, meciul fiind programat luni, 10 noiembrie, pentru ca va fi televizat pe Telesport".

Foto: Dragos Ludusan

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit