imagine articol

Derby-ul cu CSM CSU Oradea are loc duminică, la BTarena

U-Banca Transilvania dispută duminică, 10 octombrie, derby-ul cu CSM CSU Oradea. Confruntarea va începe la ora 19:15 și va fi transmisă în direct la Digi Sport 2 și Look Sport.

După succesul istoric obținut în Basketball Champions League, formația lui Mihai Silvășan revine în campionat și va disputa o reeditare a finalei din stagiunea precedentă. Noua ediție de campionat aduce însă față în față două echipe care au operat modificări la nivelul efectivului de jucători. Drept urmare, bihorenii l-au readus pe Kris Richard, dar au bătut palma și cu Alexandre Gavrilović, Dovis Bickauskis sau Martynas Paliukenas. De asemenea, leii bihoreni continuă colaborarea cu Stephen Holt, Garlon Green, Bobe Nicolescu, Nikola Marković sau Cătălin Baciu.

CSM CSU Oradea a debutat în actualul sezon cu două victorii în Liga Națională. În etapa inaugurală, orădenii au trecut de Dinamo cu 77 la 61. În această săptămână, leii au depășit-o pe CSM Târgu Jiu cu 89-70. Aleksandre Gavrilović s-a impus rapid în sistemul gândit de Cristian Achim, iar în confruntarea cu gorjenii a totalizat 24 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. În plus, Cătălin Baciu traversează o formă sportivă bună, izbutind 20 de puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. 

Pe de altă parte, CSM CSU Oradea a fost eliminată surprinzător de SCM U Craiova. Oltenii au câștigat într-o manieră autoritară primul joc, 79-64. Ulterior, Oradea a câștigat partida retur, 67-58, însă diferența înregistrată pe tabelă nu a fost suficientă.

U-Banca Transilvania se bucură de un start de sezon la înălțime. Cu alte cuvinte, Richard și compania nu au suferit până acum o înfrângere, izbutind trei succese la turneul de calificare în Basketball Champions League. Ulterior, clujenii au cucerit SuperCupa României și au repurtat două victorii în Cupa României, în fața Stelei. Mai mult, în etapa inaugurală U-Banca Transilvania a depășit-o tot pe Steaua. Campionii României sunt cu moralul ridicat, prin prisma victoriei cu Darüşşafaka, scor 66-60.

Cu ocazia întâlnirii împotriva orădenilor, jucătorii de la U-Banca Transilvania vor purta echipamente special concepute pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Meciul de duminică ne va pune față în față cu rivala noastră, CSM Oradea. Se vor înfrunta două echipe cu obiective mărețe an de an și care își doresc să câștige fiecare meci. Ambele echipe au șanse la victorie. Noi jucăm acasă, avem publicul de partea noastră, dar trebuie să etalăm un baschet de calitate și să câștigăm. Acesta este obiectivul nostru. Este primul meci după finala de anul trecut, sunt convins că orădenii vor veni cu gândul la victorie. Cred că va ieși un meci frumos pentru baschetul românesc.  

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit