imagine articol

Duel cu BCM U FC Argeș Pitești în această seară

U-Banca Transilvania dispută miercuri, 11 noiembrie, a doua partidă din cadrul turneului de Cupă a României. Formația noastră o înfruntă pe BCM U FC Argeș Pitești, într-un joc programat la ora 21:15. Meciul se va disputa la Arena de Baschet din capitală și va fi transmis în direct la Digi Sport 3, precum și pe platforma FRB TV.

Baschetbaliștii noștri încearcă să bifeze a doua victorie consecutivă, după ce au învins-o ieri pe CSM Galați. Startul încleștării a fost unul echilibrat, apoi elevii lui Duško Vujošević și Mihai Silvășan și-au impus ritmul. U-Banca Transilvania a mers la 13-4, apoi a condus cu 20-7, în urma unui coș înscris de Patrick Richard. Dunărenii s-au apropiat la 21-18, dar alb-negrii au găsit modalități să răpună defensiva adversarilor. La acest capitol, un cuvânt de spus l-a avut Gregory Vargas, sportiv care a imprimat viteză jocului și a fost prezent la finalizare. Gruparea clujeană a condus în permanență la cel puțin 10 puncte diferență și a obținut un succes la scorul de 81 la 58.

U-Banca Transilvania continuă seria partidelor și întâlnește echipa Piteștiului. Elevii lui Tudor Costescu au trecut de Dinamo Știința București cu scorul de 81 la 75. Argeșenii au izbutit un prim sfert perfect, la finalul căruia au condus cu 22 la 8. Câinii au dat semne de revenire în sferturile trei și patru, dar Piteștiul a beneficiat de prestații la înălțime din partea lui Tony Bishop și Rareș Uță. Fostul nostru pivot a totalizat 17 puncte și 6 recuperări. 

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Nu a fost deloc un meci ușor, chiar dacă CSM Galați a venit în 8 jucători la acest turneu. S-au luptat și știam că asta se va întâmpla. Din păcate, în primele două sferturi nu am răspuns cum trebuia din punct de vedere al intensității în apărare, i-am lăsat de prea multe ori să primească mingea sub panou acolo unde își doreau. Una peste alta, este o victorie. Ne dorim de la acest turneu trei victorii și suntem în cărți pentru a reuși acest lucru. Avem un alt adversar astăzi, trebuie să fim pregătiți pentru a câștiga și acest meci cu Pitești. În ceea ce privește prestația românilor, unii dintre ei au jucat, și-au făcut treaba, unii s-au autodepășit, iar alții au rămas datori. Asta este treaba noastră, ca echipă, să încercăm să îi facem pe toți mai buni.

Gregory Vargas, U-Banca Transilvania:

Suntem bucuroși că am obținut prima victorie. Este important să începem cu dreptul un astfel de turneu. Nu avem timp să ne odihnim, trebuie să fim concentrați în fiecare zi, altfel totul se termină. Aceasta este regula jocului. Ne concentrăm la următorul meci. Nu cred că vom fi obosiți, ne-am pregătit corpurile, ne-am antrenat foarte bine în ultimele două săptămâni, după ce am ieșit din carantină. Suntem într-o formă bună și vom fi concentrați. 

Parteneri