imagine articol

Echipa noastră a ajuns în Grecia și este pregătită de preliminariile Basketball Champions League

U-Banca Transilvania a ajuns sâmbătă la Atena și este pregătită de turneul de calificare în grupele Basketball Champions League. Formația noastră se va duela în primul meci din preliminarii cu Salon Vilpas, campiona Finlandei. Fluierul de start se va da luni, la ora 20:30, iar încleștarea va putea fi urmărită pe pagina de youtube a clubului nostru, disponibilă AICI

Practic, la turneul din Grecia sunt prezente formațiile Peristeri B.C. (Grecia), AEK Larnaca (Cipru), KK Split (Croația) și Fribourg Olympic (Elveția). Duelurile se vor desfășura după următorul program:

Luni, 13 septembrie, sferturi de finală – AEK Larnaca (Cipru) vs KK Split (Croația) 17:30.
Luni, 13 septembrie, sferturi de finală – U-Banca Transilvania vs Salon Vilpas (Finlanda) – 20:30 
Miercuri, 15 septembrie, semifinala I – Peristeri (Grecia) vs U-Banca Transilvania/Salon Vilpas (Finlanda).
Miercuri, 15 septembrie, semifinala II – Fribourg Olympic (Elveția) vs AEK Larnaca (Cipru)/KK Split (Croația).
Vineri, 17 septembrie – Finala grupei.

Confruntările vor avea loc la Peristeri, care este o suburbie a capitalei Atena. Întâlnirile sunt programate la Peristeri Indoor Hall Andreas Papandreou, o arenă de 4.000 de locuri. Aceasta poartă numele unui fost prim-ministru grec și a fost inaugurată 1989. Dintre cele șase participante, doar câștigătoarea turneului va ajunge în grupele Basketball Champions League.  

La fel ca anul trecut, U-Banca Transilvania este prezentă în preliminariile Basketball Champions League. În 2020, la turneul din Bulgaria, baschetbaliștii noștri au suferit o înfrângere în fața celor de la Igokea Aleksandrovac. De altfel, va fi a patra oară când U-Banca Transilvania participă în preliminariile BCL. În toamna lui 2016, alb-negrii au fost eliminați de către Ușak Sportiff din Turcia. Un an mai târziu am cedat seria cu Riesen Ludwisburg din Germania.

Acum, U-Banca Transilvania încearcă să ajungă în premieră în grupe. Lotul nostru s-a întărit, astfel că la Cluj-Napoca au sosit Stefan Birčević, Elijah Stewart, Dustin Hogue, Luca Colceag, Brandon Brown sau Giordan Watson. Ultimii doi sportivi amintiți nu vor putea fi utilizați, iar în locul lor am apelat la serviciile lui Toni Katić. Fundașul croat a evoluat în toate partidele de verificare din Serbia și Bosnia. 

Elevii lui Mihai Silvășan au disputat șase amicale, înregistrând patru succese și două înfrângeri. În pregătiri, studenții au dat peste nume puternice din baschetul ex-iugoslav, precum Igokea Aleksandrovac sau Mornar Bar. 

U-Banca Transilvania s-a deplasat în Grecia fără Brandon Brown, Giordan Watson și Nandor Kuti, acești sportivi confruntându-se cu probleme medicale. Nu a efectuat deplasarea nici tânărul fundaș Alexandru Turdean.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Băieții sunt pozitivi, există o atmosferă bună în echipă. Am reușit să ne odihnim după turneul din Bosnia. Nu a fost o deplasare ușoară. Totuși, cred că a fost o experiență benefică pentru echipă. Consider că am crescut în ultima perioadă. Obiectivul nostru este să ne calificăm. Toată concentrarea noastră se îndreaptă asupra primului adversar, Vilpas. Sunt o echipă experimentată, au o echipă cu aruncători veritabili. Și noi avem șansele noastre și cred că putem învinge în acest primul meci. În amicale am învins pe Igokea și pe Mega, două echipe din Liga ABA. Primele patru partide de verificare au fost foarte bune din punct de vedere al intensității. În ultimele două confruntări am scăzut din ritm, probabil a intervenit și oboseala. A fost o lecție bună, am încercat să creștem și cred că am reușit. Fiecare partidă, fiecare minut trebuie luat ca atare. Noi nu putem să ne gândim la al doilea meci fără să câștigăm primul. Nu ne facem alte planuri, orice se poate întâmpla. Dacă nu vom fi atenți și nu vom avea evoluție bună, putem să venim acasă, fără să existe al doilea meci. 

Andrija Stipanović, jucător U-Banca Transilvania

Cred că suntem pregătiți. În ultima lună și jumătate am muncit din greu. Ne-am pregătit din punct de vedere fizic foarte mult. Vilpas sunt o echipă bună, joacă un baschet tipic nordic. Aruncă de la mare distanță, aleargă în permanență. Îi studiem cu atenție și conștientizăm că trebuie să jucăm cel mai bun baschet al nostru. În ultimele două săptămâni ne-am apropiat și mai mult. Avem un grup grozav și sper să rămânem la fel de uniți. 

Parteneri