Echipa noastră va organiza Final Four-ul Cupei României şi All Star Game-ul din acest an. Astăzi a avut loc la sediul Federaţiei Române de Baschet şi tragerea la sorţi pentru jocurile din semifinale. U-Banca Transilvania se va lupta cu CSM CSU Oradea, în timp ce Dinamo va da piept cu CSU Sibiu.

Jocurile din Cupă se vor desfăşura în perioada 17-18 aprilie, iar ulterior va fi programat şi „meciul stelelor”. Toate aceste evenimente se vor desfăşura la BT Arena din Cluj-Napoca.

CSM CSU Oradea reprezintă o mai veche cunoştinţă a trupei lui Mihai Silvăşan în Cupa României. În primăvara anului 2016, bihorenii au ţinut pe teren propriu competiţia finală, acolo unde U-Banca Transilvania a reuşit să se impună. Cele două echipe s-au duelat în jocul care a avut trofeul pe masă, baschetbaliştii noştri câştigând cu 82 la 75.

Totodată, U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea şi-au disputat două SuperCupe ale României. La debutul lui Mihai Silvăşan ca antrenor principal, băieţii săi au luat şi un trofeu, izbutind să se impună pe 15 septembrie 2016 cu scorul de 70-67. Şi actualul sezon competiţional a început cu o SuperCupă între clujeni şi orădeni, Rašić şi compania obţinând din nou trofeul, după o confruntare încheiată la scorul de 83 la 76.

Este pentru prima oară când U-Banca Transilvania are onoarea să găzduiască un turneul final al Cupei României. În schimb, clubul nostru a organizat ediţiile All Star Game din 2014, respectiv 2006.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

“Ne bucură faptul că organizăm Turneul Final al Cupei României într-un an atât de important în istoria Universității Cluj, anul Centenarului. Ne dorim foarte mult să câștigam cupa pe teren propriu și să oferim suporterilor motive de bucurie și mândrie. Așteptam cu nerăbdare evenimentul. După cum se știe primul meci este cu Oradea. Probabil cel mai greu adversar, însă nu ne gândim la asta prea mult. Oricum va trebui să câștigam două meciuri pentru a câștiga trofeul pentru a patra oară consecutiv.”

Comentarii