imagine articol

Finala Ligii Naționale începe duminică, la Cluj-Napoca!

A sosit momentul mult așteptat de către jucătorii și fanii noștri. Finala Ligii Naționale dintre U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea demarează duminică, 12 mai, la BTarena. Prima confruntare va începe la ora 17:00, în direct la Digi Sport 2, Prima Sport 2, respectiv FRB TV. Ulterior, cele două rivale se vor întâlni și marți, tot la BTarena, cu începere de la ora 19:00. Biletele pot fi achiziționate printr-un click AICI.

 

U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea se înfruntă din nou în actul decisiv al campionatului, seria urmând a fi decisă în sistemul cel mai bun din 7 partide. În plus, sezonul de excepție parcurs de echipa noastră ne conferă avantajul terenului propriu. Cu alte cuvinte, finala debutează la Cluj-Napoca, în vreme ce un eventual decisiv se va desfășura tot la BTarena.

 

Practic, Richard și compania nu au cedat în fața nimănui în actuala ediție a Ligii Naționale. După ce au dominat sezonul regulat, baschetbaliștii clujeni au trecut într-o manieră autoritară în Play-Off de Dinamo București și FC Argeș Pitești. În schimb, CSM CSU Oradea a terminat stagiunea regulată pe poziția secundă, cu 14 victorii și 4 înfrângeri în Grupa 1-10. A urmat Play-Off-ul, unul pe care bihorenii l-au început cu o serie împotriva celor de la CSM CSU Constanța. Nu s-a pus problema învingătoarei, astfel că echipa orădeană a repurtat 3 rezultate pozitive.

 

Mult mai intensă a fost seria CSM-ului cu CSO Voluntari. Leii și-au adjudecat primele două întâlniri de la Oradea Arena, dar au întâmpinat probleme în deplasare. Motivată să își apere toate șansele, gruparea ilfoveană a răsturnat seria prin victoriile din Sala „Gabriela Szabo”. În decisivul de la Oradea, bihorenii au dominat autoritar situația, conducând cu 25-16 la finalul sfertului întâi. Avantajul înregistrat a ajuns inclusiv la 33 de puncte, așa că tabela a indicat la final 93-66. Nijal Pearson a fost cel mai bun marcator al învingătorilor, prin cele 14 puncte, la care a adăugat 4 pase decisive și 3 recuperări. 

 

Din punct de vedere statistic, liderul orădenilor rămâne fostul nostru baschetbalist, Donatas Tarolis. Lituanianul are medii de 12.7 puncte, 4.0 recuperări și 1.3 pase decisive, cu un indice al eficienței de 14.1. El este urmat îndeaproape de către Nijal Person, care are statistici de 11.8 puncte, 4.5 recuperări și 3.4 pase decisive, în vreme ce Kris Richard se evidențiază cu medii de 10.6 puncte, 3.9 assist-uri și 3.1 recuperări. 

 

În actuala stagiune, U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea s-au mai întâlnit de trei ori. În septembrie, clujenii i-au răpus pe bihoreni în Cupa României, scor 87-67. Ulterior, în Grupa 1-10, am câștigat cu 85-84 la Oradea, respectiv cu 77-73 pe teren propriu.

 

Vă reamintim și programul finalei Ligii Naționale:

 

U-Banca Transilvania vs CSM CSU Oradea

 

12 mai | 17:00 | BTarena

14 mai | 19:00 | BTarena

18 mai | Oradea Arena

20 mai | Oradea Arena

23 mai | BTarena*

26 mai | Oradea Arena*

29 mai | BTarena*

*dacă este cazul

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Evident că este un moment important pentru noi, probabil cel mai important moment al sezonului. Jucăm din nou finala și vrem să ne apărăm titlul. Suntem extrem de concentrați pe ceea ce va urma. Am avut, probabil, prea mult timp la dispoziție să pregătim finala. Practic, la ora meciului vor fi 12 zile de la ultima noastră partidă oficială. Nu e un lucru obișnuit pentru noi, însă sper că prin ce am făcut la antrenamente și prin intensitate, respectiv odihnă, să fim într-o formă bună și să reușim să câștigăm primul meci. Toate gândurile noastre merg spre acest joc. Următorul meci va fi apoi cel mai important. Avem două mici probleme de efectiv, Karel Guzman a revenit la antrenamente după a făcut o entorsă în partida cu Pitești. De două zile este alături de noi, dar forma lui nu este maximă. De asemenea, D.J. Seeley a făcut o entorsă la antrenamente și nu s-a pregătit în ultimele 3 zile. Nu sunt accidentări grave și cred că ambii vor fi disponibili la ora jocului. Vom vedea cine va rămâne în afara lotului dintre jucătorii străini. Voi lua decizia în dimineața meciului. Când două echipe joacă finala, nu cred că oboseala e un factor decisiv. Nu trebuie să ne gândim absolut deloc la acest aspect, că Oradea ar fi obosită pentru că a jucat un decisiv în semifinale. Pe de altă parte, eu preferam ca și noi să fi jucat acum 3-4 zile. Preferam să fiu într-un ritm de joc constant, așa cum a fost tot sezonul. Asta ne-ar fi avantajat. Probabil cele 12 zile de pauză ne dezavantajează puțin, însă nu trebuie să ne fie frică. Jucătorii au experiența necesară să gestioneze astfel de momente. Deși sentimentul la început va fi ciudat, vom putea trece cu o mentalitate puternică peste orice. Nu vreau să mă gândesc la jocurile 3 și 4, voi face strategia la momentul respectiv. Orădenii vor fi dornici să ne învingă oricând, iar echipa mai pregătită va câștiga. Am fi ipocriți să spunem că nu ne-a trecut prin cap posibilitatea de a încheia sezonul fără înfrângere. Totuși, suntem maturi să înțelegem că va fi o serie grea și că se pot întâmpla foarte multe lucruri. Luăm pas cu pas, meci cu meci și vom vedea ce o să ne ofere viitorul. I-am analizat pe orădeni, la fel și ei ne-au analizat pe noi. În baschet e greu ca după un singur meci și să îți elimini automat toate greșelile. Sunt situații tehnico-tactice care te pot încurca. Va conta intensitatea, inclusiv pe faza de apărare. Dacă vom reuși acest lucru, va fi bine. Altfel pot apărea probleme! 

 

Patrick Richard, căpitan U-Banca Transilvania

 

Suntem nerăbdători să jucăm din nou, mai ales că va fi finala. Știm la ce să ne așteptăm, va fi dificil. Luăm fiecare meci pe rând pentru ca la final să obținem 4 victorii. Vrem să progresăm, să jucăm tot mai bine și să ne apărăm titlul. Nu cred că finala de acum poate fi comparată cu cea din sezonul precedent. Sunt două echipe diferite, dar rivalitatea există. Știu că fiecare meci va fi o bătălie, le-am transmis asta și colegilor mei. De abia așteptăm să jucăm în fața fanilor noștri. Nu avem nevoie de motivație în plus, personal atunci când câștig ceva, îmi doresc întotdeauna și mai mult. Obiectivul nostru este să câștigăm campionatul, punct! Nu e ușor să devii campion, vom avea avantajul terenului propriu și luăm fiecare meci pe rând, așa cum am spus. Vom fi pregătiți! Antrenorul a făcut o treabă excelentă în această perioadă mai grea, fără meciuri. Suntem concentrați și gata să jucăm! 

HAIDE "U"
1

Parteneri