imagine articol

Finalista ediției precedente din EuroCup, învinsă la Cluj-Napoca

U-Banca Transilvania și-a mai trecut în palmares o victorie de prestigiu. Echipa noastră a reușit să învingă una dintre cele mai puternice formații ale baschetului din Turcia. Este vorba de Bursaspor. Trupa lui Mihai Silvășan s-a impus cu scorul de 87-83.

 

Susținuți de un public electrizant, campionii României au avut intensitate și au arătat că sunt hotărâți să își joace cartea până la capăt. Kasey Shepherd ne-a desprins la 12-6, forțându-l pe antrenorul oaspeților să ceară time-out. Am acoperit tot terenul, iar Patrick Richard a marcat pentru 21-11. Până la finalul sfertului, turcii au limitat din diferență prin Bitim, astfel că tabela indica 24-18.

 

Alb-negrii și-au menținut intensitatea în actul secund, Jalen Jones furnizând puncte alături de Meindl și Richard. De asemenea, ne-am luptat cu ardoare pentru fiecare minge și am intrat la cabine în avantaj. Kasey Shepherd a adus ultimul coș al reprizei, pe sirenă, 49-37. Bitim s-a străduit să își aducă formația în joc, prin mai multe acțiuni luate pe cont propriu. Într-un final, Clemmons a scuturat plasa de la mare distanță, 68-65. Imediat am răspuns cu două triple, 74-65. Bursaspor a avut o ultimă răbufnire pe final prin Clemmons și Bitim, însă ne-am păstrat concentrarea. În ultimul minut, Karel Guzman și Jalen Jones au contribuit decisiv. Totodată, la ultima repunere turcii au greșit și am obținut victoria.

 

Jalen Jones a totalizat 14 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Tot 14 puncte a strâns și Patrick Richard, alături de o recuperare și o pasă decisivă. La rândul său, Léo Meindl a izbutit 13 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Mă bucur foarte mult pentru această victorie. Băieții au reacționat extrem de bine, chiar dacă șansele noastre de calificare nu sunt prea mari. Voiam să jucăm cu mândrie și vom încerca să câștigăm fiecare meci. Sunt încântat că publicul a văzut un baschet de calitate și că s-a bucurat împreună cu noi de victorie. Nu s-a întâmplat nimic cu Stefan Birčević, a fost un moment pe care l-am depășit. Am dat mâna și am mers mai departe. Când două personalități puternice se întâlnesc, apar astfel de momente. Nu trebuie să facem nicio dramă sau vreun can-can, totul e în regulă. Am jucat cu o echipă bună, care are săptămânal meciuri tari, cu grupări de Euroligă. Nu ne gândeam să ne impunem la 16 puncte diferență, nu a existat o astfel de presiune. Noi am vrut să evoluăm cu intensitate. Nu am cerut time-out la final, deoarece nu am considerat că era potrivit. Au fost multe momente moarte în care am putut să le comunic jucătorilor indicații. Pe ultimul nu am vrut să îl iau așa repede, ci intenționam să îl las pentru ultimele secunde, dacă ar fi fost cazul. E o victorie care mă face mândru de echipa mea și ne dă speranțe pentru viitor. Stipanović a început o recuperare mai activă, adică face alergări și exerciții mai grele. Nu va evolua la Constanța, însă sperăm să îl folosim la Badalona. 

 

Jalen Jones, jucător U-Banca Transilvania

 

A fost un meci grozav, fanii ne-au dat foarte multă energie. Antrenorul ne-a ajutat să pregătim bine meciul și ne-a transmis că trebuie să luăm totul pe rând. Au fost anumite clipe pe care le-am gestionat perfect și ne bucurăm. Băieții fac totul mai ușor, eu personal am avut anumite suișuri și coborâșuri, însă m-au sprijinit. Știu că mă regăsesc într-o echipă puternică și voi da totul pentru victorii. 

 

HAIDE "U"
31

Parteneri