imagine articol

Încheiem triumfători primul meci al anului

U-Banca Transilvania a răpus-o sâmbătă seara pe BC SCM Timișoara, într-un joc din etapa cu numărul XII a Ligii Naționale. Încleștarea din Sala Constantin Jude s-a încheiat la scorul de 89-92. 

Timișoara este una dintre echipele periculoase la aruncările de trei puncte și a demonstrat acest lucru în prima repriză a meciului cu U-Banca Transilvania. În 20 de minute, bănățenii ne-au copleșit la acest capitol, înregistrând un procentaj de reușită de 63%. Sherwood Brown a strălucit prin coșuri de la mare distanță, în timp ce clujenii au răspuns prin Donatas Tarolis. Lituanianul a adus energie în spațiul de trei secunde și chiar a izbutit un slam-dunk spectaculos pe contra-atac, 26-18. Andrei Calnicenco a contabilizat șase puncte la rând pentru a ne aduce la șase lungimi, însă trupa lui Dragan Petricevic a intrat la cabine în avantaj, 53-43.

Odată reveniți pe parchet, baschetbaliștii pregătiți de Mihai Silvășan au avut o viteză în plus față de adversari. Patrick Richard și Darko Planinić au sunat trezirea în tabăra noastră, dar Troy Franklin a oferit imediat o replică, 62-52. Darko făcut legea sub panou, apoi Johnson a depășit defensiva alb-violetă și ne-a apropiat la o posesie, 62-59. Formația studenților și-a continuat ascensiunea, reușind să treacă la conducere grație lui Nandor Kuti. Acesta a mers hotărât pe doi pași și a finalizat de sus, 65-66, pe finalul actului trei. În sfertul decisiv, oaspeții s-au menținut la conducere, cu toate că timișorenii nu au renunțat la luptă. Leii au avut forța să vină de mai multe ori la două puncte, însă Tarolis a izbutit un coș vital, cu fault. Imediat, Patrick Richard a luat soarta meciului în propriile mâini și a arătat încă o dată faptul că are sânge rece în momentele cheie. 

U-Banca Transilvania acumulează victoria cu numărul 11 în campionat. Planinić și compania vor pleca săptămâna viitoare în Israel, pentru întâlnirea cu Ironi Ness Ziona, programată miercuri. 

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”În primul rând, felicit echipa din Timișoara pentru replica oferită. Jocul lor arată foarte bine, au o chimie bună și fiecare component al lor evoluează cu încredere. Pe de altă parte, noi am avut o repriză a doua foarte bună. Am început meciul extrem de modest, în special în apărare. Am permis 53 de puncte în primele două sferturi, ceea ce este enorm. Este prea mult pentru o echipă care se respectă și care vrea să fie campioană. Am lăsat jucătorii lor de la perimetru să arunce liberi, deși știam că sunt o echipă bună la trei puncte. Am pregătit acest lucru, dar din păcate nu i-am oprit. Principala cauză a fost lipsa intensității. Nu am avut mentalitatea de a fi învingători la fiecare posesie. Apoi, în partea a doua, am demonstrat opusul, ne-am schimbat atitudinea. Ne-am apărat mai bine, am recuperat mai mult și rezultatul s-a văzut. Urmează acum un meci complicat în Israel, pe care evident ne dorim să îl câștigăm.”

BC CSM Timișoara - U-Banca Transilvania 89-92 (30-18, 23-25, 12-25, 24-24)

Parteneri