imagine articol

Încheiem victorioși meciul tur cu Medi Bayreuth

U-Banca Transilvania a obținut o victorie în meciul tur al sferturilor de finală FIBA Europe Cup. Gruparea noastră a învins-o pe Medi Bayreuth din Germania cu scorul de 83 la 82. Confruntarea a avut loc la BTarena și a putut fi urmărită în direct la Digi Sport 4.

Mihai Silvășan a preferat să-l utilizeze pe L.J. Peak în locul lui Andrei Calnicenco, iar americanul a dat imediat randament. Peak a intrat în meci cu o energie remarcabilă și a adus primele puncte ale noastre. L.J. a zguduit panoul și a strălucit în ofensivă, dar duelul s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Jucătorii de peste ocean ai adversarilor au furnizat puncte, așa că primul sfert s-a terminat la egalitate. În actul al doilea, Peak ne-a desprins la 34-27, apoi Nandor Kuti a marcat pentru 48 la 39, stabilind scorul pauzei.

Baschetbaliștii noștri au condus fără probleme jumătate din sfertul al treilea. Coșurile de la trei puncte i-au trezit pe nemți, care i-au avut pe Robinson și Doreth în mare formă. În actul patru, Bruinsma și-a apropiat colegii la o posesie, 69-68. În cele din urmă, Bayreuth a egalat la 76, grație lui Robinson, precis de la mare distanță. Pe finalul jocului, Darko Planinic a demonstrat că are nervii tari, deși se luptase tot meciul cu problema greșelilor personale. Richard l-a servit perfect pe Planinic, 78 la 78. Același Planinic a înscris un coș vital la 81-80. Bayreuth a revenit în avantaj, însă L.J. Peak a încheiat încleștarea la fel cum a început-o, cu un slam-dunk spectaculos. Ne-am apărat perfect la ultimul atac al oponenților și astfel am reușit să ne impunem.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Este o victorie la limită, dar este o victorie. Din păcate, am făcut mult prea multe greșeli mentale în primul rând. Au fost lucruri pe care le-am pregătit la antrenament și nu le-am respectat în timpul meciului. Sper ca acele greșeli să nu ne coste.

Cred că puteam fi mult mai avantajați, așa că este o victorie cu un gust amar. Știm ce puteam face, știm cât s-a greșit în acest joc.

Pe de altă parte, mergem acolo cu un avantaj de un punct. Urmează repriza a doua la ei acasă. Am demonstrat că putem face meciuri bune și în deplasare. Indiferent dacă am fi câștigat la un punct sau la 20, noi mergem acolo cu gândul la victorie. Așteptăm returul, însă de mâine dimineață ne concentrăm la confruntarea cu Oradea”

PATRICK RICHARD, jucător U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Cel mai important este că am câștigat.

Nu suntem mulțumiți de felul cum am jucat. Am cedat de multe ori, iar ei ne-au pedepsit. Au aruncători buni.

Știm că va fi greu să câștigăm în Germania, eu am mai jucat acolo. Totuși, vom fi pregătiți să evoluăm pe terenul lor. Fanii lui Medi vor umple sala, însă noi am mai jucat în locuri dificile.

Acum trebuie să ne axăm pe confruntarea cu Oradea.

Nu ne gândim la diferența de puncte, ori câștigăm, ori suntem eliminați în Germania”

U-Banca Transilvania - medi Bayreuth 83-82 (25-25, 23-14, 17-19, 18-24)

Parteneri