U-BancaTransilvania a fost învinsă luni seara de Mega Bemax Belgrad cu scorul de 98-93. Partida a avut loc în capitala Serbiei, acolo unde formația noastră dispută mai multe meciuri de verificare.

Primul sfert al confruntării a fost echilibrat, astfel că după 10 minute tabela indica egalitate, 21-21. Adversarii au fost mai inspirați în partea secundă și au intrat la cabine sub adăpostul a trei lungimi, 49-46. 

Duelul s-a desfășurat sub semnul echilibrului și după pauză, iar sârbii au impresionat prin aruncările de la distanță, înregistrând un procentaj de 48% la acest capitol la finalul partidei. De partea cealaltă, clujenii s-au ținut aproape până la finalul meciului, când s-au recunoscut învinși.

Patrick Richard astrălucit împotriva celor de la Mega Bemax, înregistrând 27 de puncte, 9 pase decisive și 9 recuperări. Darko Planinić a adăugat 17 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Karlo Žganec s-a remarcat prin 16 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții.Tot 16 puncte a pus pe tabelă și Donatas Tarolis, alături de 7 recuperări și 3 intercepții. 

Artis Ate a ieșit în evidență prin 12 puncte, 4 assist-uri, 3 recuperări și 3 intercepții, în timp ce Andrei Calnicenco a strâns 5 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Au mai evoluat Ștefan Grasu, Rareș Uță și Andrei Mureșan.

Thumbnail

Din păcate, în primul sfert al jocului, Brandyn Curry a suferit o accidentare la piciorul stâng și a fost transportat la spital. Vă vom ține la curent cu situația fundașului nostru. 

Duško Vujošević, antrenor coordonator U-Banca Transilvania: 

Sunt foarte multumit de nivelul de implicare arătat de echipă, dar toată această mulțumire este umbrită de accidentarea lui Brandyn Curry. Poate să fie o mare problemă, deoarece el este singurul conducător de joc clasic. Fără conducător de joc nu am putut să punem în aplicare tot ce am făcut la antrenamente, mai ales în atac. Indiferent de scor, jucătorii au demonstrat spirit de luptă și un caracter puternic.