imagine articol

Înfrângere în primul meci al finalei Ligii Naționale

Primul meci al finalei Ligii Naționale a demarat cu o sală plină la Oradea, unde și-au făcut simțită prezența peste 250 de fani clujeni. Încă din primele secunde ale partidei, Jalen Jones a zguduit panoul cu un slam-dunk, fiind urmat de Patrick Richard, care a izbutit o triplă. Ulterior, Oradea și-a intrat în ritm, iar Mark Ogden a marcat pentru 20-13, forțându-l pe Mihai Silvășan să solicite primul time-out. Prin două coșuri miraculoase din spatele arcului de cerc, Bostic și-a desprins colegii de două ori la opt lungimi. Doar reușita lui David Lăpuște ne-a adus energie până la finalul sfertului întâi, când tabela indica 28-21. 

 

Stefan Birčević a punctat din spatele semicercului în debutul actului secund. Am început treptat să câștigăm lupta sub panou, așa că Emanuel Cățe ne-a apropiat la o posesie, 30-28. De notat faptul că defensiva noastră a forțat-o pe CSM CSU Oradea să înscrie un singur coș timp de aproape cinci minute. Ulterior, pătrunderea în forță a lui Nandor Kuti ne-a trecut în avantaj, 32-34. De notat implicarea lui Karel Guzman în meci, care a contribuit atât din punct de vedere defensiv, cât și ofensiv. Până la pauză, bihorenii s-au distanțat la trei puncte, 45-42. 

 

Am pornit în repriza secundă cu intensitate în apărare, determinându-i pe adversari să piardă mingi. Drept dovadă, Jones a reușit un slam-dunk, venit din pasa de alley-oop a lui Karel Guzman, 47-50. La rândul său, Meindl s-a remarcat în atac și ne-a ajutat să ne menținem la cârma disputei. Stefan Birčević a venit cu un spectaculos fault-coș de la trei puncte, 61-65. Leii roșii și-au revenit, astfel că Mihai Silvășan a cerut time-out în urma triplei lui Bobe Nicolescu, 71-68. 

 

Mai târziu, Karel Guzman a acumulat cinci greșeli personale și a fost eliminat, gazdele mergând la 75-70. Reușita lui Richard a venit exact când trebuia, în timp ce Neal a comis un turn-over câteva secunde mai târziu. N-am putut să egalăm, întrucât liberele ne-au dat din nou bătăi de cap. Ulterior, am comis un fault în atac, care a înclinat decisiv balanța în favoarea CSM-ului. La final, baschetbaliștii lui Cristian Achim s-au impus cu 79-73.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

A fost un meci disputat, așa cum ar trebui să fie orice finală de campionat național. Din punctul nostru de vedere, nu am jucat un baschet foarte bun pe faza de atac. Dorința a existat și apărarea noastră și-a făcut treaba în cele mai multe momente. În schimb, procentajele noastre, mai ales la linia de libere, au fost slabe. Atunci când marchezi doar 41% din libere, e extrem de greu să câștigi un meci. Aceasta a fost istoria primului meci, finala va fi lungă. Trebuie să luăm fiecare confruntare în parte și să facem ajustările necesare pentru a da totul peste două zile. Când dai 10 libere din 24 și pierzi la 6 puncte meciul, atunci te gândești că un astfel de procentaj nu te-a ajutat. Jucătorii sunt oameni, trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a fi mai buni data viitoare. 

 

Jalen Jones, jucător U-Banca Transilvania 

 

A fost un meci cu multe răsturnări de situație. Am ratat multe libere care ne-au costat, iar ei au oferit un joc foarte bun. Trebuie să ne odihnim și să o luăm de la capăt marți. Individual am avut un meci bun, dar nu contează acest lucru absolut deloc, pentru că am pierdut. Vom analiza capitolele unde am greșit și vom fi gata de meciul II. 

HAIDE "U"
11
#
Player
MIN
PTS
2FG
3FG
FG
FT
TREB
AST
EFF

Parteneri