imagine articol

Întâlniri cu BC CSU Sibiu și BC FC Argeș Pitești pentru echipa noastră

U-Banca Transilvania dispută turneul cu numărul XIII al Ligii Naționale pe teren propriu. Gruparea clujeană va da piept cu BC CSU Sibiu și BC FC Argeș Pitești duminică, 25 aprilie, respectiv luni, 26 aprilie. Partidele vor avea loc la BTarena. Mai mult, Derby-ul Ardealului va consemna jocul cu numărul 100 pentru U-Banca Transilvania în Sala Polivalentă. 

Formația condusă de Duško Vujošević și Mihai Silvășan poate încheia sezonul regulat pe primul loc, astfel că își dorește două victorii la acest turneu. Jucătorii noștri vin după un eșec suferit la Craiova. U-Banca Transilvania a fost depășită de SCM U Craiova cu 82-77. În celălalt meci, studenții au învins-o pe Dinamo București cu 79-63.

Drept urmare, U-Banca Transilvania va începe turneul cu un joc în fața celor de la BC CSU Sibiu. Trupa lui Dan Fleșeriu este pe trei, cu un bilanț de 17 succese și 4 înfrângeri. Mai exact, vulturii au bifat 38 de puncta, fiind clasați în urma celor de la CSO Voluntari, care au disputat însă meciuri mai multe. 

În actuala stagiune, U-Banca Transilvania a mai înfruntat-o pe BC CSU Sibiu de două ori. De fiecare dată clujenii au obținut victorii. Ultima dată, Richard și compania s-au impus în Cupa României, confruntarea desfășurându-se tot la BTarena. În luna martie, alb-negrii au câștigat cu 106-103, după o repriză suplimentară. În schimb, în jocul din campionat de la Sibiu, U-Banca Transilvania a câștigat cu 90-83. Confruntarea se joacă, așadar, duminică, de la ora 21:00 și va fi transmisă în direct la Digi Sport, Look Sport, respectiv FRB TV.

U-Banca Transilvania își va măsura luni forțele cu BC FC Argeș Pitești. Formația antrenată de Tudor Costescu se află pe locul șase și a contabilizat până la ora actuală 16 rezultate pozitive și 5 eșecuri. Drept urmare, echipa din Trivale a bifat 35 de puncte, fiind la mare luptă în clasament cu Timișoara, Oradea și Craiova. Baschetbaliștii noștri au mai jucat de două ori cu FC Argeș Pitești, înregistrând succese la peste 15 puncte atât în campionat, cât și în Cupa României. Încleștarea este programată luni, de la ora 20:00 și va fi transmisă în direct la Digi Sport, Look Sport, respectiv FRB TV.  

Justin Edwards, jucător U-Banca Transilvania

Știm ce avem de făcut și credem că va fi un turneu foarte important. Dacă vom învinge Sibiul vom termina pe primul loc. Vrem avantajul terenului propriu în Play-Off. Știm că ambele echipe vor fi pregătite. Noi am făcut planul de joc și vom da totul să câștigăm. 

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania

Va fi un turneu foarte important pentru noi. În primul rând, meciul cu Sibiul este foarte important. Va fi primul joc după înfrângerea de la Craiova. Trebuie să revenim cu o evoluție bună, să fim puternici din punct de vedere mental și să facem tot ce ține de noi pentru a câștiga. Din alt punct de vedere, este important meciul cu Sibiul pentru că ne oferă, în cazul unei victorii, locul întâi în clasament. Sperăm să reușim să ne clasăm pe primul loc la finalul returului. Realmente, Sibiul se află pe locul doi. Sunt o formație puternică pe tranziție ofensivă, sunt buni la recuperări ofensive și au mulți jucători care pot să facă diferența. Cu siguranță va fi un meci de care pe care. Ca noutăți, pot să vă spun că va fi prezent pe teren Nandor Kuti. El a mai jucat doar în Cupa României. S-a antrenat cu echipa de câteva zile și se simte destul de bine. Evident, nu avem așteptări să fie 100%, dar cu siguranță va fi un plus. De asemenea, și Donatas Tarolis și-a revenit după entorsa avută. Karlo Žganec nu va fi disponibil. La recomandarea doctorului, va face în zilele următoare o serie de analize amănunțite. Noi suntem optimiști și putem doar spera că revine în acest sezon, dar lucrurile nu arată extrem de bine în acest moment. 

HAIDE "U"
10

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit