imagine articol

Jucătorii noştri au plecat optimişti la Oradea

Baschetbaliştii de la U-Banca Transilvania au plecat marţi spre Oradea, pentru a disputa cel de-al patrulea joc din cadrul grupei J a FIBA Europe Cup. Formaţia noastră se duelează miercuri, 22 ianuarie, cu CSM CSU Oradea. Prima minge se va juca la ora 19:00.

Jucătorii noştri au obţinut o victorie de moral sâmbătă, când au depăşit-o într-o manieră autoritară pe Steaua Bucureşti cu scorul de 99 la 74. Astfel, trupa pregătită de Duško Vujošević şi Mihai Silvăşan a terminat prima fază a Ligii Naţionale pe locul secund, în urma celor de la CSM CSU Oradea. Cele două formaţii au înregistrat însă acelaşi bilanţ, şi anume 12 succese, respectiv două înfrângeri.

De această dată, U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea îşi măsoară forţele în FIBA Europe Cup. Gruparea studenţilor se află pe locul doi în grupă, bifând două rezultate pozitive şi un eşec. Alb-negrii au cinci puncte, la fel ca Tsmoki Minsk. În schimb, bihorenii sunt pe poziţia a treia, din moment ce au strâns o victorie şi două rezultate negative. Lupta în grupă este acerbă, întrucât şi isralienii de la Ironi Ness Ziona au patru puncte.

Acum mai bine de o lună, combatantele s-au înfruntat la BTarena, iar U-Banca Transilvania a reuşit să se impună cu 81 la 76. Ulterior, Planinić şi compania au pierdut în Belarus, dar au răpus-o în deplasare pe Ironi Ness Ziona. Pe israelieni i-a depăşit şi CSM CSU Oradea, într-un meci desfăşurat la Arena Antonio Alexe.

În actualul sezon, U-Banca Transilvania a mai dat piept cu CSM CSU Oradea de trei ori, iar victoriile au fost împărţite. Mihai Silvăşan nu are probleme de efectiv, astfel că baschetbaliştii noştri sunt motivaţi să repurteze un succes care să îi apropie de sferturile FIBA Europe Cup.

Încleştarea va putea fi urmărită în direct la Digi Sport 4, precum şi pe pagina de youtube a FIBA Europe Cup, disponibilă printr-un click AICI.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Ca orice meci cu Oradea din ultimii ani, va fi foarte greu. Jucăm la ei acasă, în ultimul meci direct ne-au învins. Este o partidă care ne poate aduce mai aproape de calificarea în sferturile de finală. Evident, ne dorim să ajungem acolo. Nu va fi deloc uşor, se întâlnesc două echipe competitive, bune, care au aceleaşi obiective. Băieţii sunt nerăbdători să mergem şi să jucăm. Ne dorim să câştigăm şi sper să fim 100% din toate punctele de vedere la ora partidei. Ne vom prezenta doar cu gândul la victorie, nu ne interesează nimic altceva. Eu cred că victoria din Israel a făcut să privim foarte optimişti o viitoare calificare. Orice succes contează. Dacă ne câştigăm două din următoarele trei meciuri, vom fi cu siguranţă calificaţi. Nu ne dorim să ajungem la ultimul meci, să fim în situaţia de care pe care, deci ne propunem să câştigăm la Oradea. Grupa este foarte echilibrată şi sunt echipe competitive.”

PATRICK RICHARD, jucător U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Ne aşteaptă un meci greu, împotriva unei echipe pe care o cunoaştem. Este un joc important pentru calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Vrem să fim un pas mai aproape, meciul de la Oradea va fi în deplasare, aşa că mă aştept să fie distractiv. Era important să o învingem pe Steaua, veneam după două confruntări mai puţin reuşite cu Craiova şi Sibiu. Voiam să câştigăm în faţa Craiovei, mai ales că au venit mulţi oameni să ne susţină. Le mulţumim şi sperăm să ne susţină în continuare.

Aveam nevoie de o victorie, nu a contat cu cine am jucat. Ne-am concentrat la jocul nostru şi am învins-o pe Steaua. La Oradea am jucat doar o dată în actualul sezon şi am pierdut. Ne axăm pe evoluţia noastră şi vrem să ne întoarcem cu un rezultat bun.”

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit