imagine articol

Meci important cu Tsmoki Minsk pentru băieţii noştri

U-Banca Transilvania este hotărâtă să obţină un succes care să o apropie de sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Gruparea noastră îşi măsoară forţele miercuri, 29 ianuarie, cu Tsmoki Minsk. Încleştarea va avea loc la BTarena, cu începere de la ora 19:00.

Echilibrul se menţine în grupa J, astfel că doar un punct stă între baschetbaliştii clujeni şi adversarii din Belarus. De asemenea, CSM CSU Oradea ocupă locul trei, cu un total de şase puncte. Drept urmare, lupta nu s-a încheiat, iar orice formaţie păstrează şanse de calificare.

Trupa condusă de Duško Vujošević şi Mihai Silvăşan a suferit un eşec săptămâna trecută, în ultimul joc din FIBA Europe Cup. Studenţii au pierdut în faţa celor de la CSM CSU Oradea, cu 80 la 75. Ulterior, U-Banca Transilvania a revenit în campionat şi a debutat cu dreptul în faza 1-6, depăşind-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 84 la 82.

Planinić şi compania dau piept miercuri cu multipla campioană a Belarusului. Din 2008 şi până în prezent, Tsmoki Minsk a cucerit în fiecare an titlul în Belarus. Baschetbaliştii lui Rastsislay Vergun sunt angrenaţi şi în Liga VTB, acolo unde ocupă ultimul loc, cu un bilanţ de trei rezultate pozitive şi 12 eşecuri.

Tsmoki a impresionat în actualul sezon de FIBA Europe Cup, iar din punct de vedere statistic principalii remarcaţi sunt Alex Gavrilović şi Branko Mirković. Pivotul a strâns statistici de 15.7 puncte în 9 partide, pe când fostul fundaş al celor de la CSM CSU Oradea se remarcă prin medii de 13.9 puncte şi 5.4 assist-uri.

În tur, Tsmoki Minsk ne-a învins la două puncte diferenţă, scor 78 la 76. Aşadar, printr-un succes la cel puţin trei puncte diferenţă, U-Banca Transilvania devine favorită la locul I în grupă.

Încleştarea va fi transmisă în direct la Digi Sport 4, precum şi pe pagina de youtube a FIBA, disponibilă printr-un click AICI.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Jucăm cu o echipă foarte puternică, o formaţie din Liga VTB, cu jucători experimentaţi. Au în componenţă cinci sau şase jucători cu vârsta de peste 30 de ani. Ei oferă un baschet de calitate, mai ales în ultima perioadă, de când nu s-au mai confruntat cu problema accidentărilor. Sunt o echipă redutabilă şi va fi un meci important. Practic, avem în mâini calificarea în faza următoare. Nu suntem siguri în totalitate de calificare dacă învingem mâine, însă vom face un pas mare înainte. Nu avem probleme de lot, Artis Ate a revenit la antrenamente. Am avut un antrenament foarte bun aseară, băieţii sunt extrem de motivaţi să învingem. Aşteptăm la sală publicul să ne susţină şi sper să ne împingă de la spate spre o victorie frumoasă, pe care ne-o dorim cu toţii.  Dacă analizăm lotul lor, îl remarcăm pe Vladimir Vereemenko, un pivot experimentat, care are o ştiinţă a jocului extraordinară. Se vede că a jucat la cel mai înalt nivel. Statistic nu apare întotdeauna pe foaia de joc, însă contribuie enorm, prin cunoştinţele sale şi deciziile pe care le ia. Are o vârstă, are slăbiciunile lui. De altfel, trebuie să găsim slăbiciunile lor şi să îi atacăm acolo unde îi doare mai tare. Va fi un meci foarte fizic, asta trebuie să fie prima condiţie de luat în calcul. Este important să câştigăm fiecare joc, nu ne gândim la ultima confruntare cu Ironi Ness Ziona. Toată concentrarea noastră merge înspre meciul cu Tsmoki, pe care sper să îl câştigăm.”

KUTI NANDOR, jucător U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Întâlnim o echipă bună, experimentată. Calificarea este în mâinile noastre, având în vedere că disputăm ultimele meciuri ale grupei acasă. Mă aştept la o partidă grea, în care trebuie să jucăm fizic şi să executăm tot ce ne spune antrenorul. Cred că plecăm cu prima şansă, suntem acasă, în faţa suporterilor, care mereu fac o atmosferă fabuloasă. Le mulţumim pentru acest lucru şi sper să câştigăm acest meci. Îmi dă încredere felul cum am evoluat în tur cu Tsmoki Minsk. Am revenit de la o diferenţă mare şi am jucat bine în a doua repriză. Atunci am început meciul mai slab şi nu vrem să fie aceeaşi situaţie mâine. Venim după o victorie în campionat, nu am jucat foarte bine cu Dinamo. Am discutat despre acel joc, ne-am pregătit bine şi suntem încrezători. Noi trebuie să câştigăm ultimele două meciuri şi astfel vom termina cu siguranţă pe locul I.”

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschKineticPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniTudor Tailor