imagine articol

Mihai Silvăşan va fi principal, sub coordonarea lui Duško Vujošević. Căpitan este Darko Planinić

Echipa noastră a susţinut astăzi o conferinţă de presă, în cadrul căreia s-a vorbit despre obiectivele clubului înainte de noul sezon. Duško Vujošević are un rol important la Cluj-Napoca, urmând să coordoneze partea tactică şi pregătirea partidelor. În schimb, Mihai Silvăşan va conduce meciurile, sub îndrumarea specialistului sârb, care va ajuta cu sfaturi şi grupele de juniori. 

Branko Ćuić, director sportiv U-Banca Transilvania:

”Suntem la început de drum în acest sezon. Echipa noastră s-a schimbat în mare parte, atât din punct de vedere al jucătorilor, cât şi al staff-ului tehnic. Am adus baschetbalişti de valoare, pe care i-am ales împreună cu Duško Vujošević. Pe lângă potenţialul baschetbalistic, dânsul a insistat să aibă şi jucători de caracter. Am încredere că putem să îndeplinim obiectivele clubului, şi anume câştigarea titlului şi a Cupei României. Noi suntem mândri de faptul că l-am adus lângă noi pe  Duško Vujošević. El este un nume uriaş în baschetul mondial şi a început de peste o lună să lucreze la clubul nostru. Prin aducerea dânsului, demonstrăm încă o dată faptul că U-Banca Transilvania rămâne una dintre formaţiile care doresc cu orice preţ ca baschetul românesc să progreseze. Domnul Vujošević coordonează toată linia sportivă a clubului, iar la prima echipă va conduce antrenamentele, după propriul program. El va forma o echipă cu Mihai Silvăşan, care va sta pe bancă în postura de antrenor principal în timpul partidelor oficiale. Avem un staff tehnic foarte puternic.”

Duško Vujošević, antrenor coordonator U-Banca Transilvania:

”După cum ştiţi, nu am fost implicat direct în baschet în ultimul an. Am aşteptat un transplant la rinichi şi am nevoie de dializă. Am ales să urmez această terapie şi să duc o viaţă cât se poate de normală, în condiţiile date. Pentru a trăi normal, am nevoie de o doză zilnică de insulină şi o doză zilnică de baschet. Mi-a lipsit mult baschetul în ultimul an. Când am primit oferta de la U-Banca Transilvania, nu am vrut să o iau în calcul. Aleksandar Rašić şi Branko Ćuić au insistat să vin, aşa că am început să caut informaţii despre oraş şi despre club. Nu sunt de părere că un antrenor mare trebuie neapărat să meargă la o formaţie cu renume. Există antrenori de valoare, capabili să ajute o anumită echipă să crească. Când am văzut că U-BT chiar mă doreşte şi că pot să am tratamentul potrivit aici, am acceptat imediat oferta. Prima mea condiţie a fost să fiu implicat la maximum în selecţia echipei, realizată împreună cu Branko şi cu Mihai Silvăşan. Am reuşit să alcătuim o formaţie bună, cu jucători de caracter, dornici să muncească. Eu particip la fiecare antrenament şi sunt deschis la sugestii din partea tuturor. Când am venit aici, am fost conştient de starea mea de sănătate şi am decis că eu nu pot să conduc partidele. Voi sta pe bancă la unele meciuri, însă Mihai Silvăşan va fi principal. Ne-am antrenat după programul meu şi sunt mulţumit de felul cum lucrăm. Scopul meu este să îl ajut pe Mihai Silvăşan să progreseze. Mi-am dat seama că este talentat, că înţelege baschetul. A fost căpitan la această echipă şi a demonstrat loialitate faţă de club. Mihai este ambiţios, vrea să muncească şi să înveţe. Trebuie ca toată lumea să înţeleagă faptul că noi alcătuim un grup, o echipă. Împreună vom primi laude şi tot împreună vom fi criticaţi. Ne împărţim responsabilitatea. Ne propunem să fim campionii României, să câştigăm Cupa şi să bifăm un parcurs lung în FIBA Europe Cup. Sunt sigur că şi alte grupări din România muncesc. Nicăieri nu este uşor să iei campionatul. Noi am acceptat o misiune dificilă.” 

Mihai Silvăşan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

”Vreau să mulţumesc clubului şi domnului Vujošević că m-au acceptat în această formulă. Pentru mine nu a fost nevoie de timp să mă gândesc. Ca antrenor tânăr, nici nu trebuie să îţi pui vreun semn de întrebare când ţi se propune să lucrezi alături de domnul Vujošević. Experienţa lui este enormă, iar prezenţa lui este benefică pentru baschetul românesc. Pot să spun că a dat norocul peste mine, indiferent de statutul meu din ultimii trei ani. Sunt onorat şi mândru să fac parte din staff-ul lui. Bineînţeles, responsabilitatea este mare. Ştiţi foarte bine că ne propunem să câştigăm titlul. Munca a decurs foarte bine. Am întâmpinat un mic ghinion cu accidentarea lui Brandyn Curry, însă am găsit un înlocuitor în timp util. Aşteptăm orice meci cu mare încredere. În weekend ne aşteaptă League of the 4, un turneu de senzaţie. Lucrurile arată bine, deşi nu am reuşit să câştigăm meciurile amicale. Am întâlnit formaţii puternice. Echipa s-a dăruit şi putem merge doar în sus de aici încolo. „

Darko Planinić, căpitan U-Banca Transilvania:

”În numele meu şi al colegilor mei, pot să spun că suntem bucuroşi să ne aflăm aici şi să reprezentăm clubul. Vom încerca să dăm tot ce avem mai bun pentru a ne îndeplini obiectivele. Le promitem suporterilor acest lucru!”

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit