imagine articol

MVP(eak) și o nouă victorie dramatică

U-Banca Transilvania a obținut o nouă victorie dramatică. Formația noastră a depășit-o în campionat pe CSM CSU Oradea cu scorul de 89 la 88. Duelul a avut loc la BTarena și a putut fi urmărit în direct la Digi Sport 3.

Baschetbaliștii orădeni au fost mai motivați în debutul confruntării și au condus cu 2-8. L.J. Peak a arătat încă o dată că îi plac începuturile de meci și a zguduit panoul cu un slam-dunk. Apoi, Patrick Richard a înscris pentru 15-14. CSM s-a menținut în joc, iar sfertul inaugural s-a încheiat 26-27, odată cu coșul pe sirenă al lui Rareș Uță. În actul al doilea, Nandor Kuti ne-a desprins la 42-46, în timp ce Donatas Tarolis a ridicat sala în picioare cu un alley-oop la 46-39. Jucătorii noștri au intrat astfel la cabine cu un avantaj de opt lungimi, 53-45.

Odată revenită de la cabine, U-Banca Transilvania s-a menținut la cârma jocului. Donatas Tarolis a fost în mare formă și a scuturat plasa din spatele arcului de cerc, 62-54. La faza următoare, Patrick Richard a turnat plumb în picioarele bihorenilor, tot printr-o reușită de la mare distanță, 65-56. Studenții au oferit o nouă fază spectaculoasă, atunci când L.J. Peak a pătruns pe tușă și a fost angajat perfect de către Tarolis, 80-73. CSM nu a renunțat la luptă. Baschetbaliștii lui Cristian Achim și-au folosit la maximum toate avantajele, iar Kris Richard ne-a făcut viață grea.

Leii au preluat chiar conducerea, 85-88, cu 40 de secunde rămase din confruntare. Răspunsul gazdelor a venit de la L.J. Peak, care a pătruns cu succes și a adus două puncte cu tot cu fault, 87-88. Americanul a ratat aruncarea suplimentară, dar s-a poziționat extraordinar la recuperare și a pus capăt duelului.

L.J. PEAK, jucător U-Banca Transilvania:

”Ambele echipe au tras tare, însă noi am ieșit învingători. Sunt fericit. Cu toții suntem obosiți, dar nu avem niciun fel de scuză. Trebuie să câștigăm fiecare meci. Le-am permis orădenilor să revină pe final, așa că ne-am luptat pentru victorie. Orice succes este important. Pe final, unul dintre noi trebuia să iasă la rampă. Am fost eu acela, m-am poziționat bine, cu ajutorul colegilor. Noi ne dorim să învingem pe toată lumea, așteptăm și partida din Germania.”

Duško Vujošević, antrenor coordonator U-Banca Transilvania: 

Thumbnail

”Această victorie este una care s-a obținut într-un mod norocos. În primul rând, eu cred că oamenii din sală au avut ocazia să vadă un meci adevărat, un meci bun, cu un baschet de calitate. În ziua de azi, majoritatea lucrurilor se știu din timp. Totuși, baschetul face excepție. Oricând se poate întâmpla ceva, se schimbă într-o secundă. Noi am controlat jocul, în special în prima repriză. Noi am fost mai buni, dar după pauză orădenii au venit peste noi. Situația s-a schimbat, mai ales în ultimul sfert. Vreau să evidențiez aici un lucru. Campionatul României se diferențiază de restul ligilor din Europa, deoarece s-a schimbat regulamentul în timpul competiției. Oradea a obținut cetățenie română pentru Kris Richard și asta înseamnă mai multă forță în lotul lor. Richard este considerat român, poate evolua 20 de minute în repriza a doua fără probleme. S-a încălcat o regulă și dacă așa se procedează, atunci toată lumea poate beneficia de o asemenea măsură. Nu mai lucrăm în sală sau la antrenamente, ci apelăm la asemenea tehnici. Vreau să felicit Oradea, au reușit un meci bun. Victoria a fost în mâinile lor, iar arbitrajul s-a ridicat la un nivel înalt. Așa îmi doresc să fie și la Oradea.”

U-Banca Transilvania - CSM CSU Oradea 89-88 (26-27, 27-18, 20-18, 16-25)

Parteneri