imagine articol

Nándor Kuti își continuă cariera la U-Banca Transilvania

U-Banca Transilvania va miza în continuare pe Nándor Kuti. Acesta este cel mai vechi component echipei noastre, fiind un baschetbalist care a încheiat junioratul la Academia U-BT. 

Născut la Sfântu Gheorghe pe 10 ianuarie 1997, Kuti a început baschetul în orașul natal, apoi s-a transferat la CSU Brașov. În cele din urmă, în 2010 a ajuns la Cluj-Napoca și a obținut rezultate deosebite la juniori, fiind de opt ori campion național. În vara lui 2012 a făcut pasul spre prima echipă.

Ca senior, Nándor a pus umărul la majoritatea performanțelor izbutite de U-Banca Transilvania. Mai exact, sportivul este de două ori campion al României. În plus, Kuti a câștigat de patru ori Cupa României și de două ori SuperCupa. 

Ultimul sezon a fost unul dificil pentru Kuti, în condițiile în care s-a confruntat cu o accidentare la tibie. În primăvară a suferit și o intervenție chirurgicală, iar statisticile sale au arătat în felul următor: 3.7 puncte, 2.0 recuperări și 1.8 pase decisive, cu un indice al eficienței de 4.2. În total, Nándor a bifat 17 partide în stagiunea 2020/2021.

În paralel, Kuti este și component al naționalei de seniori, alături de care a participat la EuroBasket 2017. El a fost convocat și pentru acțiunile din preliminariile Campionatului Mondial. Primele meciuri de calificare se vor desfășura în luna august.

Nándor Kuti, jucător U-Banca Transilvania:

Mă bucur să continui la U, clubul la care am crescut. Acesta va fi cel de-al zecelea sezon petrecut la echipă. Sunt mândru că pot să fac parte din familia Universității, în acest club de mare tradiție. Sper să fiu sănătos și să ne îndeplinim toate obiectivele. Abia aștept să mă întorc în BTarena în atmosfera extraordinară creată de suporterii noștri și să simt energia lor! Haide "U"!

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit