imagine articol

Nandor Kuti rămâne la U-Banca Transilvania

Nandor Kuti, unul dintre cei mai importanți baschetbaliști români din campionat, continuă alături de U-Banca Transilvania. Jucătorul în vârstă de 23 de ani se va regăsi în lotul formației noastre și în stagiunea viitoare.

Originar din Sfântu Gheorghe, Kuti s-a format baschetbalistic la academia U-BT. A ieșit campion național la U14, U15, U16, U18 și U20, fiind desemnat de mai multe ori MVP al turneelor finale de juniori. De asemenea, în anul 2011, Nandor a câștigat Campionatul Mondial de 3x3 la categoria U14, iar în 2017 a cucerit medalia de aur la Campionatul European U20, desfășurat la Oradea.

Alături de U-Banca Transilvania, Kuti are în palmares un titlu de campion al României (2017), patru Cupe ale României (2016, 2017, 2018, 2020), respectiv două SuperCupe (2017, 2018). 

În sezonul precedent al Ligii Naționale, Nandor a bifat 13 apariții, înregistrând medii de 3.5 puncte, 1.9 recuperări, 1.5 pase decisive și 0.8 intercepții. 

 

KUTI NANDOR, jucător U-Banca Transilvania:

Mă bucur foarte mult că pot să continui să joc la această echipă, care m-a crescut de la vârsta de 13 ani și care m-a făcut să înțeleg cât de mult înseamnă simbolul „U” nu doar în acest oraș minunat, ci și în toată țara. Sezonul următor a început deja pentru mine, mă pregătesc să dau 100% atunci când vom relua antrenamentele în august. Îmi doresc să fiu sănătos, să am un sezon fără accidentări și să ne îndeplinim toate obiectivele posibile, să ne calificăm în grupele Champions League, să câștigăm Cupa României și campionatul, dar cel mai important țel va fi să jucăm un baschet de calitate. Sperăm să revedem și spectatorii în tribune cât mai curând. Ne dorim ca ei să poată să fie alături de noi, să ne susțină, fiindcă avem nevoie de ei la fiecare meci. Haide „U”!

Parteneri