imagine articol

Patrick Richard și Rareş Uţă au semnat cu U-Banca Transilvania

U-Banca Transilvania a realizat încă două transferuri. Patrick Richard şi Rareş Uţă sunt noii jucători ai formaţiei noastre.

Richard este un fundaş exploziv, care măsoară 1.93 m, fiind născut în oraşul Lafayette din statul american Louisiana. Patrick a absolvit colegiul McNeese State, însă nu a fost ales în draft-ul NBA din 2012. Chiar şi aşa, baschetbalistul a făcut parte din lotul celor de la Detroit Pistons în NBA Summer League, apoi a ajuns la Iowa Energy, în fosta D-League.

Pentru Richard, primul contract semnat în afara graniţelor Statelor Unite a fost în Australia, la formaţia Sandringham Sabres. Sportivul a îmbrăcat maioul acestei formaţii în 24 de partide de campionat, strângând medii de 18.5 puncte, 6.4 recuperări şi 2.1 pase decisive.

Ulterior, Patrick a bătut palma cu gruparea olandeză Matrixx Magixx, pe care a ajutat-o cu statistici de 15.3 puncte, 4.9 recuperări, 2.7 pase decisive şi 1.4 intercepţii. De altfel, trebuie precizat faptul că Richard are prezenţe în cele mai puternice ligi din Europa. Drept dovadă, a evoluat în Franţa, la Champagne Châlons-Reims Basket, şi a izbutit medii de 9.6 puncte, 2.9 recuperări şi 2.1 assist-uri.

Totodată, noul component al trupei noastre a petrecut sezonul 2017-2018 în Spania, la Joventut Badalona. În 32 de apariţii în Liga Endesa, fundaşul a contabilizat statistici de 11.3 puncte, 3.2 recuperări şi 1.3 intercepţii. După ce a mai bifat o stagiune în Australia, Richard a revenit pe “Bătrânul Continent” şi a activat în primul eşalon italian, la Pallacanestro Reggiana, cunoscută şi sub numele de Reggio Emilia.

În schimb, Rareş Uţă reprezintă unul dintre cei mai importanţi tineri baschetbalişti români, urmând a fi o variantă perfectă pentru regula U23. Născut la Târgu Mureş, Rareş va împlini 22 de ani pe data de 24 decembrie. El măsoară 2.12 m şi a fost crescut de renumita grupare spaniolă Unicaja Malaga.

Cu alte cuvinte, Rareş a plecat din ţară în 2012 şi a jucat la nivel profesionist numai în Spania. Astfel, el a făcut pasul spre prima echipă a celor de la Malaga, bifând chiar patru prezenţe în Euroliga masculină. Totodată, Uţă a mai trecut pe la CB Clinicas Rincon Malaga, Coviran Granada sau C.B. Valladolid.

Ultima dată, Rareş a jucat la Zornotzka Saskibaloi Taldea, în LEB Oro, unul dintre eşaloanele inferioare din Spania. În 10 meciuri, centrul a totalizat statistici de 5.3 puncte şi 4.8 recuperări.  

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit