imagine articol

Prezentarea adversarilor din FIBA Europe Cup

U-Banca Transilvania va începe săptămâna viitoare aventura din grupa G a FIBA Europe Cup. Formația noastră se va duela cu Södertälje Kings, Balkan Botevgrad și Enisey Krasnoyarsk.

Thumbnail

Suedezii de la Södertälje Kings vor fi primii adversari ai trupei pregătite de Duško Vujošević și Mihai Silvășan. Practic, clujenii deschid competiția cu o deplasare lângă Stockholm, pe data de 22 octombrie. Södertälje este campioana Suediei și una dintre cele mai importante formații ale baschetului scandinav. Cu alte cuvinte, Kings au cucerit 12 titluri în Suedia din 1968 și până în prezent.

Södertälje își dispută partidele de pe teren propriu la sala Täljehallen, o arenă de aproximativ 2.000 de locuri. Alb-verzii sunt antrenați de Ludwig Degernäs, un tehnician tânăr, în vârstă de 38 de ani. Acesta are la dispoziție, pe lângă sportivii autohtoni, patru americani. În lot se regăsesc și doi jucători cunoscuți de publicul din România, Jonathan Person și Dino Pita. Cei doi au evoluat în trecut la BC Mureș.  Mai mult, Person a trecut și pe la BCM U Argeș Pitești. În echipa celor de la Kings se află experimentatul internațional suedez Martin Pahlmblad, dar și pivotul Alexander Larrson.

Până la ora actuală, Södertälje a disputat trei jocuri în campionat și are un bilanț de două succese și un eșec. Returul va avea loc la Cluj-Napoca, pe 13 noiembrie.

Al doilea oponent din grupă va fi Balkan Botevgrad. Această formație este una de tradiție din Bulgaria și o mai veche cunoștință a echipelor românești.

Fondat în 1947, clubul Balkan a cucerit cinci titluri ale Bulgariei și patru Cupe. În stagiunea precedentă, trupa din Botevgrad a izbutit să câștige campionatul, după o finală cu Levski Sofia. Tehnicianul celor de la Botevgrad este Jovica Arsić, nimeni altul decât fostul antrenor al celor de la BCM U Argeș Pitești.

Cinci sportivi din afara Bulgariei activează la Balkan. Mai exact, doi americani, un muntenegrean, un sloven și un sârb se află în rotația lui Jovica Arsić. Tehnicianul mizează și pe baschetbaliști bulgari de valoare, cum ar fi Nikolay Vangelov sau Dimitar Dimitrov.
Meciurile de acasă ale celor de la Balkan au loc la Botevgrad Arena, o sală ce poate găzdui 4.500 de spectatori. Pe Balkan o vom întâlni pe 29 octombrie la Sala Sporturilor Horia Demian, respectiv pe 20 noiembrie în Bulgaria.

Pe Enisey Krasnoyarsk, U-Banca Transilvania a întâlnit-o de două ori în stagiunea 2011/2012. Respectivele partide aveau loc în grupele FIBA EuroChallenge, iar clujenii au reușit să câștige confruntarea din Sala Sporturilor Horia Demian cu scorul de 81-73. În Rusia, U-Banca Transilvania a pierdut cu 82-75.

Enisey dispută partidele de pe teren propriu la Arena Sever, o sală cu o capacitate de 4.100 de locuri. Echipa este condusă de Dražen Anzulović, fostul selecționer al Croației. Atacul rușilor este coordonat de Darius Morris, un fundaș cu peste 100 de partide în NBA, la echipe precum Los Angeles Lakers, Philadelphia 76ers, Memphis Grizzlies sau Brooklyn Nets.

Totodată, Enisey a mai legitimat jucători de certă valoare, cum ar fi Tomislav Zubčić, Nikola Rebić, respectiv Garlon Green.
Enisey participă și în Liga VTB, acolo unde a înregistrat până acum două victorii și un eșec. Cu rușii ne vom duela pe 6 noiembrie la Krasnoyarsk și pe 27 noiembrie la Cluj-Napoca.

Parteneri