imagine articol

Primul meci cu Medi Bayreuth are loc miercuri

U-Banca Transilvania o înfruntă pe Medi Bayreuth în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Primul meci este programat miercuri, 4 martie, la BTarena. Fluierul de start al duelui se va da la ora 19:00, iar duelul va putea fi urmărit în direct la Digi Sport 4.

Baschetbaliştii noştri întâlnesc ocupanta locului 11 din Bundesliga. Medi Bayreuth a bifat până la ora actuală 9 succese şi 11 înfrângeri în campionat. Ultima dată, trupa antrenată de Raoul Korner a fost învinsă de Rathiopharm Ulm cu scorul de 85 la 69. Nate Linhart a fost cel mai bun marcator al grupării din Bayreuth, prin cele 16 puncte şi 7 recuperări, în timp ce Andreas Seiferth a strâns 10 puncte şi 4 recuperări.

Medi a izbutit un parcurs remarcabil în FIBA Europe Cup. În prima fază a competiţiei, nemţii au fost în aceeaşi grupă cu Ventspils, Sigal Prishtina sau Apoel Nicosia. Viitorii noştri adversari au contabilizat patru succese şi s-au clasat astfel pe locul doi. Ulterior, în grupa I, Medi a ocupat locul I, totalizând cinci victorii şi o înfrângere.

Sportivii lui Duško Vujošević şi Mihai Silvăşan au reluat partidele oficiale şi au câştigat sâmbătă cu Steaua în campionat. A fost 96 la 69 pentru studenţi, care l-au avut pe L.J. Peak în postura de cel mai bun marcator prin cele 17 puncte.

Astfel, alb-negrii au un moral bun înaintea încleştării de miercuri şi vor să se impună. Returul este programat pe 11 martie în Germania.

Darko Planinić, jucător U-Banca Transilvania:

"Ne simţim bine, ne-am antrenat la un nivel ridicat şi suntem gata pentru meciul de mâine. Ei sunt un adversar puternic, cu jucători buni pe fiecare poziţie. Sper să începem meciul bine şi să câştigăm. Poziţia lor din clasament nu este relevantă. Au baschetbalişti talentaţi şi va fi un meci greu. Vreau să luăm totul pas cu pas, să ne axăm întâi pe partida tur"

Duško Vujošević, antrenor coordonator U-Banca Transilvania:

"Pentru clubul nostru, faptul că am ajuns în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup reprezintă un succes. Este un succes şi pentru baschetul românesc la nivel de club. Calificarea aceasta are şi un preţ. De exemplu, vom fi singura echipă din România cu două meciuri pe săptămână, însă cel mai important meci este cel care urmează. Pot să spun că cei de la Bayreuth au un mic avantaj, deoarece returul va avea loc pe terenul lor. Gândurile noastre sunt numai la partida de miercuri. Vrem să câştigăm şi credem că suntem pregătiţi să o facem. Despre diferenţa de puncte vom discuta doar înaintea jocului din Germania. Medi Bayreuth este o echipă tipică din Germania. Joacă rapid, au aruncători buni şi pot înscrie întotdeauna multe puncte. Oricum, partida va fi una dificilă. Cred că va fi un spectacol frumos şi sper ca un număr mare de fani să vină la sală. Împreună cu jucătorii să creeze o simbioză, care să ne dea un plus"

Parteneri