imagine articol

Rašić și U-Banca Transilvania câștigă primul meci al finalei mici

U-Banca Transilvania a început cu dreptul finala mică a Ligii Naționale. Formația noastră a învins-o duminică seara pe SCM U Craiova cu scorul de 89 la 82.

Gruparea clujeană a abordat startul partidei cu o echipă alcătuită din Aleksandar Rašić, Nandor Kuti, Kyndall Dykes, Andrei Calnicenco și Nana Foulland.

Aflat la ultimele partide ale carierei, Rašić a fost aplaudat la scenă deschisă de către publicul prezent la BT arena. De altfel, Aleks a și inaugurat confruntarea, prin cinci puncte înscrise la rând.

Craiova și-a găsit cu greu motivația, în timp ce amfitrionii s-au desprins repede la 19-4. Drept urmare, sfertul inaugural se încheie 26-13. Oltenii au alergat permanent după egalare.

Goran Gajović a adus energie prin coșurile sale de la mare distanță, în timp ce Vladislav Koreniuk s-a zbătut în spațiul de trei secunde.

La rândul său, Porter Troupe a furnizat puncte. De partea cealaltă, U-Banca Transilvania și-a continuat jocul consistent. Darrin Dorsey și-a trecut adesea numele pe lista marcatorilor, iar Nana Foulland a izbutit acțiuni spectaculoase. Ardelenii au condus în permanență, astfel că pe teren au fost introduși tinerii Toma Lungoci și Mihai Cârcoană.

Încleștarea cu numărul II este programată joi, 30 mai, la Craiova. Fluierul de start se va da la ora 19:00.

Aleksandar Rašić, U-Banca Transilvania:

„A fost o atmosferă deosebită. Oamenii care au venit să ne vadă astăzi au fost alături de noi întreg sezonul. Meci de meci, ei au venit să ne susțină, în toate sezoanele mele aici. Sperăm să fie ultima mea partidă la Cluj-Napoca, deoarece nu ne dorim să prelungim finala. Mai avem un meci, trebuie să fim concentrați și să încheiem cu bine sezonul. Am câteva planuri legate viitorul meu. M-am pregătit, am unele lucruri în minte. Mă voi bucura de mai mult timp liber, îmi voi crește copiii. Cu siguranță am să vin să vizitez din nou Clujul, să văd echipa. Am numeroși prieteni aici. Vreau să le mulțumesc tuturor fanilor și țin să le transmit să susțină în continuare echipa. U-Banca Transilvania are un viitor frumos în față. Familia este una mare și merită cât mai mulți fani la fiecare meci”.

Dorin Pintea, antrenor U-Banca Transilvania:

„Încă nu am cucerit medaliile de bronz și vreau să spun un singur lucru. Mă bucur că am câștigat acest meci și am reușit să jucăm bine. Foarte probabil, a fost ultimul joc al lui Raške pe teren propriu. Drept urmare, ne doream ca acest moment să fie încununat cu o victorie”.

U-Banca Transilvania - SCM U Craiova 89-82 (26-13, 24-27, 15-13, 24-29)

Parteneri