imagine articol

Reprezentare puternică la All Star Game, din partea echipei noastre

Echipa noastră va fi puternic reprezentată la All Star Game-ul care va avea loc pe 19 aprilie, la BT Arena. Nu mai puţin de şase baschetbalişti vor face spectacol în Meciul Stelelor, în timp ce pe bancă va sta antrenorul principal, Mihai Silvăşan. Este vorba despre Nandor Kuti, Darrin Dorsey, Aleksandar Rašić, Kyndall Dykes, Rolland Török şi Jason Washburn.

Kuti nu avea nicio emoţie în legătură cu prezenţa sa la All Star Game, din moment ce va conduce una dintre selecţionate. În schimb, ceilalţi componenţi ai formaţiei U-Banca Transilvania au fost votaţi de către fani, mass media, respectiv colegiul tehnic din cadrul Federaţiei Române de Baschet.

În vârstă de 22 de ani, Nandor Kuti este unul dintre cei mai importanţi tineri jucători din România. A câştigat tot ce se putea cu U-Banca Transilvania şi a participat la EuroBasket 2017, cu echipa naţională. De asemenea, s-a regăsit în formaţia tricoloră U20, care a reuşit să cucerească, la Oradea, medalia de aur la Campionatul European. Kuti se află la al doilea All Star Game din carieră, după cel de anul trecut, de la Sfântu Gheorghe.

Darrin Dorsey a semnat cu U-Banca Transilvania în luna decembrie a anului trecut, dar şi-a lăsat rapid amprenta asupra Ligii Naţionale. A bifat 15 meciuri de campionat, înregistrând medii de 9.2 puncte, 3.9 pase decisive şi 3.4 recuperări, alături de 1.1 intercepţii. Fundaşul a mai evoluat în Franţa, Canada, Turcia sau Grecia.

Aleksandar Rašić este unul dintre cei mai importanţi baschetbalişti străini care au ajuns vreodată în Liga Naţională. A participat cu reprezentativa Serbiei la Campionatul Mondial din 2010, iar la nivel de club a luat titlul în Germania, Serbia sau Italia. De asemenea, Aleksandar a pus mâna pe trofeul Ligii Adriatice. În ultima competiţie amintită, a bifat şi o nominalizare la meciul de All Star. Totodată, a jucat în partida  similară din Lituania, iar anul acesta bifează primul All Star Game în România.

Veteran al Ligii Naţionale, Kyndall Dykes nu are nevoie de nicio prezentare. Americanul este cel mai bun marcator al Ligii Naţionale la finalul sezonului regulat, contabilizând medii de 18.1 puncte, 4.5 recuperări şi 3.1 pase decisive. Primul lui All Star Game în Romania a fost acum opt ani, când formaţia noastră a reuşit să îşi adjudece şi campionatul. El a mai oferit spectacol la alte patru ediţii de All Star Game. 

Pentru Rolland Török, All Star Game-ul din 2019 va fi al patrulea din carieră. Sportivul a fost pe teren la partidele desfăşurate la Oradea, Sibiu şi Sfântu Gheorghe. Roli a cucerit toate trofeele posibile la U-Banca Transilvania şi este component de bază al naţionalei României.

Jason Washburn a sosit în vara anului trecut la U-Banca Transilvania şi a prins 27 de jocuri în maioul alb negru. Pivotul american are statistici de 13.3 puncte, 5.4 recuperări şi 1.3 assist-uri. Absolvent al colegiului Utah, Jason deţine şi cetăţenie bulgară, fiind declarat, în 2016, MVP al Ligii Balcanice. El a mai câştigat cupa şi campionatul din Kosovo.

În fine, formaţia lui Bobe Nicolescu va fi condusă de pe margine de către Mihai Silvăşan. Ca baschetbalist, Silvăşan a fost prezent pe teren la precedentele All Star Game-uri desfăşurate la Cluj-Napoca, în 2006 şi 2014. Ca antrenor, Silvăşan a fost la ediţiile All Star Game din 2017 şi 2018.

Parteneri