imagine articol

Semifinala cu CSM CSU Oradea începe duminică

U-Banca Transilvania dispută duminică, 12 mai, prima partidă din semifinalele Ligii Naționale. Gruparea pregătită de Mihai Silvășan o înfruntă pe CSM CSU Oradea, cu începere de la ora 17:45, pe parchetul BT arena. De asemenea, duelul va putea fi urmărit în direct la Digi Sport 4.

Echipa noastră a ajuns în această fază a competiției după ce a trecut de Steaua București. Clujenii s-au impus cu 3-0 la general, iar partidele de pe teren propriu au fost adjudecate la scorurile de 72-64, respectiv 71-68. Apoi, odată ajunsă în capitală, U-Banca Transilvania a câștigat cu 69-66.

De partea cealaltă, și CSM CSU Oradea a închis seria în număr minim de partide. Bihorenii s-au întâlnit cu BCM U Argeș Pitești și au avut o misiune destul de dificilă. Meciurile din Arena Antonio Alexe au fost câștigate de orădeni cu 81-77 și 74-73, apoi seria s-a mutat în Trivale. Acolo, baschetbaliștii lui Florin Nini au oferit o replică dârză și au dus încleștarea până în prelungiri. De altfel, a fost nevoie de două reprize suplimentare pentru ca CSM CSU Oradea să își adjudece victoria, scor 93-87.

Revenind la semifinale, U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea se înfruntă din nou, după Final Four-ul Cupei României. Atunci, băieții lui Cristian Achim au obținut calificarea în finală, printr-un succes obținut la patru puncte, 70-66

În altă ordine de idei, cele două formații sunt obișnuite să fie pe același teren în actualul sezon. Nu mai puțin de șase episoade U-Banca Transilvania vs CSM CSU s-au consemnat în actuala stagiune, iar jucătorii noștri au câștigat patru dintre acestea.

Disputa de duminică va fi condusă de o brigadă alcătuită din Alexandru Olaru, Ciprian Stoica și Șerban Rașoga. Totodată, suporterii care vor veni la sală trebuie să ia în calcul restricțiile de circulație impuse de Primăria Cluj-Napoca. Cu alte cuvinte, circulația auto va fi închisă pe Aleea Stadion din data de 8 mai 2019, ora 22.00, până în data de 13 mai 2019, ora 04.30, ca urmare a desfășurării evenimentului Street Food Festival.

Parteneri