imagine articol

Seria din finala Ligii Naționale se mută la Oradea

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania au ajuns luni la Oradea și sunt pregătiți de următorul joc al finalei Ligii Naționale. Gruparea noastră o întâlnește marți, 15 iunie, pe CSM CSU Oradea, în confruntarea cu numărul III a seriei. Încleștarea va începe la ora 20:00 la Arena Antonio Alexe și va fi transmisă în direct la Digi Sport, Look Sport și FRB TV. 

Formația pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan conduce cu 2-0 la general, după ce și-a apărat propriul teren. În prima partidă, alb-negrii s-au impus cu 73-62. Ulterior, U-Banca Transilvania a reușit o prestație la înălțime, câștigând cu 103-80. Patrick Richard a fost cel mai bun marcator al nostru, totalizând 21 de puncte și 6 pase decisive. Totodată, Donatas Tarolis și Andrija Stipanović au strălucit din punct de vedere ofensiv. De remarcat este și felul cum s-au apărat jucătorii clujeni, la acest capitol o contribuiție majoră venind din partea lui Nandor Kuti.

Așadar, finala se desfășoară în continuare la Oradea. U-Banca Transilvania joacă practic cu trofeul pe masă, în condițiile în care mai are nevoie de un singur succes pentru a ieși campioană. 

Ștefan Grasu, jucător U-Banca Transilvania

Ne simțim încrezători. Sperăm să terminăm seria în trei meciuri, să nu jucăm și alte partide în plus, și să facem o figură frumoasă. Echipa este mai unită, atât în vestiar cât și în afara lui. Chimia dintre noi ne ajută să continuăm. Am resimțit cu mari emoții ultimele două meciuri. Sunt foarte fericit că au putut intra în sală. O să fie un meci greu, sperăm să facem o figură frumoasă și să câștigăm. La apărare e cel mai important să lucrăm. Așa am câștigat și meciurile precedente. Ar fi o bucurie enormă să ies campion, sper să o facem din prima și să terminăm cât mai repede.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania

Practic am avut o zi pauză. Sâmbătă le-am dat liber jucătorilor. Am avut un singur antrenament. Băieții sunt motivați și concentrați. Nu vrem să ne relaxăm, încă nu am câștigat nimic. Am făcut un pas mare spre titlu, dar mai trebuie să luăm un meci. Este extrem de dificil să joci în sala de la Oradea când au publicul alături de ei. Va fi sala plină, dar noi trebuie să trecem peste aceste lucruri. Cred că avem un avantaj moral în fața lor și sper să reușim să profităm de acest lucru. Vrem să câștigăm un meci la Oradea, însă va fi greu. Trebuie să fim preciși în apărare și puternici din punct de vedere mental. 

HAIDE "U"
0

Parteneri