imagine articol

Baschetbaliștii noștri dispută a treia SuperCupă a României din istorie

U-Banca Transilvania pornește la drum în competițiile interne, iar prima provocare este reprezentată de SuperCupa României. Gruparea antrenată de Mihai Silvășan o înfruntă miercuri pe CSO Voluntari. Duelul se desfășoară la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, cu începere de la ora 18:00. Încleștarea va fi transmisă în direct la Digi Sport 4 și Look Sport.

Confruntarea aduce față în față câștigătoarea campionatului și cea a Cupei României. U-Banca Transilvania este formația campioană și dă piept cu echipa care și-a trecut în palmares Cupa României. Va fi pentru a treia oară în istorie când U-Banca Transilvania dispută SuperCupa României. Cu anumite întreruperi, participantele din Liga Națională se luptă pentru SuperCupă începând cu anul 2012. La ediția inaugurală, BC Argeș Pitești a răpus-o surprinzător pe CSU Asesoft Ploiești. În total s-au desfășurat cinci meciuri de SuperCupă.

După ce au pus mâna pe Cupa României în stagiunea 2015/2016, clujenii au jucat prima oară cu trofeul SuperCupei pe masă în toamna lui 2016. Mai exact, pe 15 septembrie 2016, U-Banca Transilvania își măsura forțele cu CSM CSU Oradea. Acel meci a însemnat debutul oficial al lui Mihai Silvășan ca antrenor principal la U-Banca Transilvania. În plus, tehnicianul a avut la dispoziție un lot nou, în care se regăseau Kyndall Dykes, Filip Adamović, Aleksandar Rašić, Max Pustozvonov, Ousmane Barro, Rolland Török sau Vlad Moldoveanu. Între timp, ultimii trei sportivi amintiți au trecut la CSO Voluntari și ne vor fi adversari astăzi. Referitor la partidă, aceasta a fost una echilibrată. U-Banca Transilvania și-a adjudecat sfertul inaugural, 19-15, apoi Oradea a revenit, combatantele mergând cap la cap. Diferența a fost făcută pe final, grație unei aruncări eroice izbutite de către Rašić. Victorie cu 70-67, iar U-Banca Transilvania a făcut în acel moment un prim pas spre un sezon perfect, în care a realizat eventul. 

Foto: Manases Sandor

Doi ani mai târziu, U-Banca Transilvania a jucat din nou împotriva CSM-ului din Oradea în SuperCupa României. În primăvara lui 2018, alb-negrii au cucerit Cupa României, tot în fața bihorenilor, cu ocazia turneului final de la Sfântu Gheorghe. Astfel, pe 29 septembrie 2018, cele două s-au aflat pe parchetul Arenei Antonio Alexe. Lotul lui Mihai Silvășan era alcătuit din Kyndall Dykes, Jason Washburn, Tony Easley, Stanimir Marinov sau Vlad Moldoveanu. Favoriții noștri s-au bucurat la final, depășind-o pe CSM CSU Oradea cu 83-76. Jason Washburn a fost cel mai bun om de pe teren, grație celor 23 de puncte și 9 recuperări.

Așadar, U-Banca Transilvania are bilanț perfect în duelurile din SuperCupa României. Va fi pentru a treia oară când întânirea dintre câștigătoarea campionatului și cea a Cupei României se desfășoară pe teren neutru. Cu această ocazie, U-Banca Transilvania o va egala pe CSM CSU Oradea la numărul de participări în SuperCupa României. De partea cealaltă, CSO Voluntari va juca primul meci de acest gen. 

Foto: Manases Sandor

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschKineticPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniTudor Tailor