imagine articol

U-Banca Transilvania câștigă într-o manieră categorică meciul cu Dinamo

U-Banca Transilvania a încheiat seria meciurilor disputate pe teren propriu în ultima săptămână. Baschetbaliștii clujeni au ajuns la a-13-a victorie stagională, după ce au depășit-o pe Dinamo București. Tabela a indicat 89-67, iar trupa lui Mihai Silvășan se pregătește acum pentru deplasarea la Ulm, ultima din actualul sezon al 7Days EuroCup.

 

N-am putut miza în jocul cu dinamoviștii pe Meindl și Guzman. Oaspeții ne-au condus cu 0-7, dar am revenit imediat. Alb-negrii au așezat atacul cu mult calm și chiar au arătat prospețime în joc, deși se aflau la al treilea meci în cinci zile. Patrick Richard a înscris două triple și am egalat la 9 grație lui Nandor Kuti. Ulterior am terminat sfertul în avantaj de o posesie, 19-17, o contribuție majoră venind din partea lui Patrick Richard, care a totalizat 8 puncte în primele 10 minute.

 

Actul secund a demarat cu un slam-dunk al lui Nandor Kuti, iar în rol și-a intrat și Stefan Birčević. Prin tripla sârbului ne-am distanțat la 34-22 și am controlat încleștarea într-o manieră autoritară. Mingea a circulat cu rapiditate și am găsit întotdeauna omul liber, așa că Shepherd a marcat pentru 52-32. A existat o oarecare relaxare din partea noastră, Dinamo încercând să profite. Darnell Edge nu a strălucit în prima parte, însă și-a intrat în rol pe parcursul sfertului trei. Americanul a apropiat-o pe Dinamo la 7 puncte, 59-52. Baschetbaliștii clujeni au rămas pe poziție și au menținut un ritm ridicat. Ca o mănușă s-a potrivit coșul cu fault al lui Stipanović, 68-59, urmat de prestația dominantă a lui Birčević. Astfel, U-Banca Transilvania nu a întâmpinat emoții până la final.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania 

 

Cred că am încheiat această serie cu bine. Mă bucur că nu s-a accidentat nimeni în cele două meciuri cu Timișoara și Dinamo. Rotația noastră nu a fost atât de lungă, Meindl și Guzman au lipsit vineri, respectiv astăzi. Am avut atitudinea corectă, mă bucur pentru acest lucru și îi felicit pe băieți. Trebuie să avem aceeași atitudine până la finalul sezonului. Nu a contat că nu am jucat atât de bine pe faza de atac, întrucât apărarea a funcționat. De multe ori când nu ești în formă în atac, defensiva te poate salva dacă ai atitudinea corectă și focusul necesar. Trebuie să luăm fiecare meci în parte și să revină cei care lipsesc, să avem rotația normală. Sper să rămânem sănătoși, să putem să ne luptăm pentru a ne atinge obiectivele. În meciul cu Timișoara am utilizat toți românii tineri, astăzi l-am folosit doar pe Akos Szentkuti. Sunt mulțumit de prestația lui și a celorlalți jucători. Sunt zile mai bune sau mai rele din punct de vedere ofensiv, însă constanța în apărare trebuie să existe. Aici nu mă refer doar la români, ci la toți jucătorii. Fiecare baschetbalist care intră pe teren trebuie să aibă intensitate și concentrare maximă. 

 

Kasey Shepherd, jucător U-Banca Transilvania

 

A fost o săptămână dificilă, în care am jucat trei meciuri în cinci zile. Am obținut două victorii în campionat și am pierdut în EuroCup. Mergem mai departe și continuăm să tragem tare la antrenamente. Cred că ne-am descurcat bine în partida cu Dinamo, deși ne-am pierdut la un moment dat concentrarea. Până la urmă ne-am revenit și am putut să obținem victoria. 

HAIDE "U"
0
#
Player
MIN
PTS
2FG
3FG
FG
FT
TREB
AST
EFF

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit