imagine articol

U-Banca Transilvania câștigă primul meci al grupei din FIBA Europe Cup

U-Banca Transilvania a început cu dreptul aventura în grupele FIBA Europe Cup. Echipa clujeană a învins-o marți seara pe Södertälje Kings cu scorul de 86-80. Partida a avut loc în Suedia, iar startul meciului a fost controlat de baschetbaliștii noștri. Donatas Tarolis a zguduit panoul pentru 8-13, apoi Artis Ate ne-a desprins la șase lungimi, 10-16, după un coș de la mare distanță. Rareș Uță a ieșit la rampă cu un slam-dunk și a închis sfertul întâi printr-un capac, 14-23.

Kings și-au revenit în actul secund, mai ales că jucătorii americani au început să furnizeze puncte. Andrew Smith ne-a pus probleme sub panou, în timp ce Callison a apropiat-o pe Södertälje de mai multe ori la o posesie. Patrick Richard a scuturat plasa de la mare distanță, 35-41, și a ajutat-o pe U-Banca Transilvania să intre la cabine sub adăpostul a patru puncte, 37-41. 

Gruparea antrenată de Mihai Silvășan a oferit o evoluție consistentă și în repriza a doua. La jumătatea actului trei, Artis Ate și-a distanțat echipa la 16 puncte, 39-55. Același Ate a izbutit un coș important în minutul 29, la scorul de 51-62. Kings nu a renunțat însă la luptă, iar Callison și Smith au pus umărul la o revenire în forță a suedezilor. Smith a punctat din spatele arcului de cerc, 78-79, cu un minut rămas din încleștare. 

Ajuns la linia de pedeapsă, Darko Planinić a contabilizat două puncte importante, în timp ce Patrick Richard a pedepsit defensiva oponenților, 78-84, printr-o aruncare de la mare distanță. Södertälje a solicitat time-out, așa că Martin Pahmblad a adus două puncte pe tabelă. Imediat, Patrick Richard a pus probleme apărării adverse și a ajuns la libere, acolo unde nu a greșit, 80-86. Donatas Tarolis a pus punct disputei, printr-un capac extrem de spectaculos.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

“A fost un meci dificil, așa cum ne-am așteptat. Suedezii au o echipă atletică și foarte puternică din punct de vedere fizic. Am văzut acest lucru la recuperările ofensive, acolo unde au cules 14 mingi de sub propriul panou. Și noi avem o echipă fizică, iar la finalul zilei cel mai mult contează faptul că am câștigat jocul.

Am fost la cârma meciului, am câștigat la șase puncte. Ne-am impus fără doi jucători importanți. Conducătorul nostru de joc a fost eliminat cu trei minute rămase din meci. Am avut obiectivul clar de a câștiga aici, dar trebuie să vedem ce putem să facem mai bine pentru a ne îmbunătăți evoluțiile. Vrem să ne calificăm mai departe și trebuie să dăm tot ce avem mai bun”. 

Södertälje Kings - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 80-86 (14-23, 23-18, 17-21, 26-24)

Parteneri