imagine articol

U-Banca Transilvania cucerește Cupa României

U-Banca Transilvania este noua câștigătoare a Cupei României. Formația noastră a cucerit trofeul în dauna celor de la CSM CSU Oradea. A fost 68-61 pentru băieții noștri, care au spart ghinionul și au pus mâna pe Cupă în fața propriilor suporteri.

Împinși de la spate de o sală plină, baschetbaliștii clujeni au condus pe toată durata meciului. Întâi, studenții s-au desprins la 23-12, dar CSM CSU a revenit prin liberele lui Sean Barnette, 24-20. Rareș Uță a arătat că este în formă mare și a adus energie de pe banca de rezerve, contribuind prin puncte și recuperări. Ultima reușită a reprizei i-a aparținut lui Markovic, 34-29.

Odată revenită de la cabine, U-Banca Transilvania a fost extrem de motivată. Jucătorii noștri au reușit un meci complet, pe ambele faze ale jocului. Darko Planinic ne-a desprins la 52-36, apoi Kerron Johnson a marcat pentru 59-51. În actul decisiv, jucătorii noștri au găsit greu drumul spre coș și nu au marcat timp de patru minute. Donatas Tarolis a izbutit un capac de senzație, apoi Patrick Richard a zguduit panoul cu un slam-dunk, 62-49. Același Richard a înscris un nou coș de sus, spre deliciul publicului. Baschetbaliștii alb-negri nu au făcut pași greșiți și au ieșit triumfători, într-o atmosferă de vis.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Am obținut acest trofeu cu multă muncă și cu ajutorul unui public minunat. Am început foarte concentrați partida, voiam să obținem o diferență mai mare în primele două sferturi. Știam că Oradea va aborda partea secundă numai cu jucători străini, întrucât are doi americani naturalizați. Am jucat partea a doua foarte bine din punct de vedere defensiv. Domnul Vujosevic ne-a transmis la ședința tehnică faptul că numai apărarea poate câștiga o finală. Îi felicit pe jucători, felicit publicul pentru felul cum ne-a susținut. Galeria a fost al șaselea jucător pentru noi, vrem să ne bucurăm împreună la fiecare meci și să câștigăm tot împreună și titlul național. Titlul îi este dedicat și domnului Vujosevic, care astăzi, de exemplu, a fost la dializă până la ora 12. Vine adesea foarte obosit și depune o muncă grea. În al doilea rând, jucătorii au fost minunați. Fac sacrificii și au avut o mentalitate de învingători. Merită toate laudele!”

Donatas Tarolis, jucător U-Banca Transilvania:

”Sunt extrem de mândru în acest moment. Este un sentiment incredibil, am luptat tot sezonul să obținem acest trofeu. A fost important să reușim să câștigăm, nu ne-am dat bătuți în niciun moment. Vom continua la fel până în finala campionatului. Este un sentiment incredibil să joci în această sală, cu astfel de fani orice rezultat este posibil.”

U-Banca Transilvania - CSM CSU Oradea 68-61 (23-12, 11-17, 25-12, 9-20)

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschKineticPeakVisit Cluj