imagine articol

U-Banca Transilvania egalează seria cu CSM CSU Oradea

U-Banca Transilvania a reușit să o învingă pe CSM CSU Oradea și în meciul IV al finalei Ligii Naționale. Baschetbaliștii noștri au câștigat cu 86-80 și se pregătesc acum de partida V de la Sala Polivalentă din Oradea. 

 

Tensiunea finalei s-a simțit, astfel că cele două echipe au totalizat 8 puncte în primele trei minute ale jocului. Ulterior, Stipe ne-a desprins la 12-9 și am condus la finalul actului inaugural cu 22-21. Acest avantaj ne-a fost conferit de Stefan Birčević, care a marcat o triplă. Puternic sub panou, Emi Cățe a înscris pentru 32-27, dar și Patrick Richard și-a făcut simțită prezența pe teren, ducându-ne la 39-35. Jucătorii noștri au evoluat cu intensitate, au depus un efort remarcabil în apărare și nu au mai permis aruncările de trei puncte ale adversarilor. De asemenea, în atac am găsit cu ușurință omul liber, în special în spațiul de trei secunde. Astfel, același Richard ne-a ajutat să mergem la 10 puncte, 48-38, acela fiind și scorul pauzei.

 

La revenirea de la cabine, Stefan Birčević a scuturat plasa de la mare distanță, 51-40. Din păcate, ritmul nostru a scăzut, așa că CSM a profitat imediat. Baschetbaliștii lui Cristian Achim au realizat un parțial de 10-0 și au trecut la conducere, 53-55. Gorda le-a tăiat elanul adversarilor cu o pătrundere în forță, 65-62, fiind urmat de coșul lui Emi Cățe. Patrick Richard a izbutit alte două coșuri importante pe final, U-Banca Transilvania ieșind victorioasă.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Din nou un meci greu, echilibrat, demn de o finală. Mă bucur că am reușit aceste două victorii pe teren propriu. Nu a fost ușoară perioada de după jocurile de la Oradea, existând foarte multă încărcătură psihică. A fost greu din punct de vedere mental, dar am reacționat foarte bine. Am egalat seria și urmează un meci extrem de important. Pentru a câștiga titlul de campioni, trebuie să facem un meci extrem de bun la Oradea și ulterior să ne impunem. Le-am spus și băieților, de acum ne gândim cum să fim mai puternici mental și mai pregătiți de jocul de la Oradea. Dacă eram căzuți, nu am fi câștigat aceste două meciuri. Voiam să luăm un meci și acolo, dar știam că finala nu se termină în două sau trei partide. Trebuie să rămânem puternici, să fim constanți și să ne luptăm pentru a fi prima echipă ce ajunge la patru victorii. 

 

Emanuel Cățe, jucător U-Banca Transilvania

 

A fost un meci foarte greu, ca de altfel toate din această serie. Ne-am apărat terenul propriu și trebuie să continuăm cu aceeași mentalitate. Seria nu s-a terminat, e departe de a fi gata. Trebuie să luptăm până la capăt și să ne facem treaba așa cum știm. Trebuie să fim odihniți, nu e niciun secret pentru a câștiga la Oradea. Noi mergem cu aceeași mentalitate și vom lupta până la ultima minge. Va fi un meci foarte greu acolo, dar eu cred în acest grup și prin forța echipei putem să învingem. În meciul anterior de acasă noi am ieșit mult mai bine de la vestiare, acum ei și-au învățat lecția. Noi am rămas cu aceeași atitudine și toți am luptat, indiferent de circumstanțe. Sunt mândru de echipă! Sunt două meciuri cu peste 9.500 de spectatori, i-am simțit aproape și le mulțumim. 

HAIDE "U"
51
#
Player
MIN
PTS
2FG
3FG
FG
FT
TREB
AST
EFF

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit