imagine articol

U-Banca Transilvania, în fața primei confruntări din TOP 10

U-Banca Transilvania a plecat astăzi spre București, acolo unde va disputa prima încleștare din faza TOP 10 a campionatului. Jucătorii lui Mihai Silvășan o vor înfrunta pe Dinamo București, într-o confruntare ce va avea loc sâmbătă, 4 februarie, cu începere de la ora 18:30. Întâlnirea va fi transmisă în direct pe FRB TV.

Richard și compania au pierdut dramatic meciul cu Lietkabelis din 7Days EuroCup, însă vor să înceapă cu dreptul a doua fază a Ligii Naționale. Cu alte cuvinte, în această parte a campionatului ne vom duela cu grupările din cealaltă conferință, în sistem tur-retur.

Primul adversar va fi Dinamo București, echipă ce a încheiat Conferința B cu un bilanț de 9 rezultate pozitive și 7 înfrângeri. Ultima dată, câinii au depășit-o pe CSM Athletic Constanța cu scorul de 90-83. Anterior, Dinamo a pierdut la mare luptă derby-ul cu Steaua București.

Alb-roșii au unul dintre cele mai importante nuclee de baschetbaliști autohtoni. Conduși de veteranii Vlad Moldoveanu și Andrei Mandache, bucureștenii au început cu greu campionatul. Drept urmare, pe banca bucureștenilor s-a produs o modificare importantă, Sotiris Manolopoulos devenind antrenor principal. Pe tehnicianul grec l-am întâlnit în stagiunea precedentă, când a antrenat-o pe Peristeri. Atunci, U-Banca Transilvania i-a eliminat pe eleni în drumul spre grupele Basketball Champions League.

Din punct de vedere statistic, Vlad Moldoveanu este liderul lui Dinamo, cu medii de 13.6 puncte și 5.3 recuperări. Totodată, Darnell Edge contribuie cu medii de 11.9 puncte, 3.5 recuperări și 3.3 pase decisive.

U-Banca Transilvania a înfruntat-o în toamnă pe Dinamo în Cupa României, pierzând cu 69-67. Chiar și așa, am reușit să ne calificăm la Turneul Final.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Începem faza a doua a campionatului, ne așteaptă primul meci. Vom juca în deplasare cu o echipă bună. Ne dorim să ne prezentăm bine la fiecare partidă și să câștigăm. Scopul nostru este să terminăm pe primul loc această fază, ceea ce nu ne permite pași greșiți. Trebuie să abordăm jocul concentrați și motivați. Întâlnim o echipă bună, drept dovadă ne-au învins în acest sezon în Cupa României. Cred că vom fi pregătiți, iar băieții înțeleg ce meci ne așteaptă și de ce este important să câștigăm.

HAIDE "U"
14

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniTransylvania Recovery CenterReco SportConsiglieri