imagine articol

U-Banca Transilvania, în fața primei provocări a noului sezon

U-Banca Transilvania dispută miercuri, 23 septembrie 2020, primul meci oficial al noului sezon. Gruparea noastră o înfruntă pe Igokea Aleksandrovac în cadrul preliminariilor Basketball Champions League. Întrucât pandemia de COVID-19 a bulversat lumea sportului, organizatorii competiției au decis să modifice formatul calificărilor.

Drept urmare, clujenii sunt în grupa C, alături de Igokea Aleksandrovac, Fribourg Olympic, respectiv Sporting Lisabona. Se va desfășura un turneu de tip Final Four, iar câștigătoarea va merge în grupe. De altfel, în preliminarii sunt angrenate 16 echipe, care au fost repartizate în patru grupe, fiecare dintre acestea urmând să se dispute sub formă de semifinale și finale. Câștigătoarele celor patru finale se califică în grupele BCL.

În primul meci, U-Banca Transilvania dă piept cu formația campioană Bosniei. Clubul fondat în urmă cu 73 de ani a cucerit de șapte ori titlul în Bosnia Herțegovina și de tot atâtea ori Cupa. Igokea este pregătită de Dragan Bajić, un tehnician în vârstă de 47 de ani. Acesta dispune de un lot alcătuit din trei americani și șase sârbi, pe lângă sportivii autohtoni.

Igokea poate miza pe numeroși baschetbaliști valoriși, cum ar fi Nikola Jovanović, fost pivot la Steaua Roșie Belgrad, cu prezențe în Euroligă. În spațiul de trei secunde, gruparea din Aleksandrovac îl poate utiliza și pe Jackie Carmichael, un american cu experiență la Unics Kazan. Pe semicerc, pericole pot să apară de la Marko Jošilo sau Stefan Fundić, în timp ce Antabia Waller va imprima viteză jocului.

De partea cealaltă, U-Banca Transilvania a încheiat cu succes seria jocurilor de verificare în Serbia. Vestea bună pentru formația antrenată de Duško Vujošević și Mihai Silvășan este legată de faptul că întreg lotul va fi apt. Staff-ul nostru medical a reușit să îi recupereze la timp pe Patrick Richard și pe Sánta Szabolcs.

Clujenii au ajuns încă de duminică în Bulgaria, iar confruntarea se va desfășura la Botevgrad Arena, o sală cu o capacitate de 3.500 de locuri. Totuși, încleștarea va fi fără spectatori, luând în considerare măsurile impuse de pandemie.

Fluierul de start al întâlnirii se va da la ora 20:30. Duelul va putea fi urmărit pe pagina de youtube a Basketball Champions League, disponibilă printr-un click AICI.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit